Docs under the Influence

Dokumentärfilmen besitter den magiska kraften att påverka och inspirera sin åskådare, ibland genom personliga berättelser och ibland genom att skildra större samhällsfenomen. I samarbete med Influence Film Club gör vi en djupdykning i några av årets mest spännande filmer. Möt regissörerna bakom filmerna »The Land of the Enlightened«, »Cheer Up« och »Gaza Surf Club« i samtal efter filmvisningen.

Het och omslutande radio på Tempo

Tempo bjuder på roande och oroande radio på olika platser under festivalen. Nytt för i år är vår heta Sound Sauna på Finlandsinstitutet och vår förradio innan filmvisningarna med 3 minuter tätt dokumentärt berättande. Till Tempo Audio Night har vi bjudit in en av Storbritanniens mest framstående radioproducenter Eleanor McDowall, grundare av Radio Atlas, som sprider radiokonst från hela världen. Välkommen in i den audiella verkligheten!

Fira 8 mars på Tempo

Det har blivit en tradition att fira internationella kvinnodagen på Tempo Dokumentärfestival och självklart gör vi så även i år. Kryp ner i biografstolen tillsammans med fenomenala kvinnor från historien eller träffa några av årets mest formstarka kvinnliga regissörer. Programmet den 8 mars bjuder bland annat på starka kvinnoporträtt av mödrar och mormödrar, »Horungen« och »Min mor«, kvinnliga coming of age-skildringar av spännande debutanter, »Shapeshifters« och »Loving Lorna« . Detta och mycket mer i årets kvinnotäta program.

Idrotten genom kameran

Den som gillar idrott och det som händer runt omkring går inte lottlös på årets Tempo. Tvärtom. Men Tempo höjer alltid blicken till vad som sker utanför planerna och resultaten. Möt våldsamma huliganer och stressade bollspelare i »Forever Pure«. Heja på hejarklacksledarna i »Cheer Up«. Surfa mot frihet i »Gaza Surf Club«. Och bli bättre dansare – och människor – tillsammans med fotbollsspelarna i Östersund FK i »See the Man«. Missa ingen av dem!

Tempo på Instagram

Läs mer!