Nyheter

Röj, sprit och punk på sommarens sista visning!

Sommarens sista utomhusvisning sker på Finlandsinstitutets innergård och blir en tillställning av sällan skådat slag. Mangel, röj, stök, och en massa punk! Fritt inträde men OSA krävs, se länk nedan. Visningen sker i samarbete med Punx 44 och Finlandsinstitutet.

Kl 19:00 Mingel med DJ och sprit
Kl 20.30: Filmstart
Kl 22.00: Allmänt röj med DJ Kaaos och Varjo (och sprit)

The Punk Syndrome (2012) skildrar bandet med samma namn vars medlemmar lever med autism eller Downs syndrom. Genom musiken får de utlopp för sin frustration över gruppboenden, svårigheter de möter i vardagen och samhällets förtryck, och publiken älskar dem! De spelar världen över och gör bejublade framträdanden bland annat på SXSW i Texas.

OBS! Begränsat antal platser, osa via länken:
https://www.lyyti.fi/reg/The_Punk_Syndrome_0640

Adress: Snickarbacken 4, 111 39 Sthlm (T-bana Östermalmstorg)

Lisa Taube ny verksamhetsledare på Tempo Dokumentärfestival

Tempo Dokumentärfestivals styrelse är glada att kunna offentliggöra att Lisa Taube blir ny verksamhetsledare för festivalen. Styrelsen välkomnar Lisa till organisationen och ser fram emot att med henne fortsätta den positiva utvecklingen och tillväxten av festivalen.

Ordförande Yvonne Rock:
”Det är med stort nöje som styrelsen meddelar rekryteringen av Lisa Taube. Vi var väldigt glada över att se så många kvalificerade ansökningar till tjänsten och vi är övertygade om att Lisa är extremt kapabel att arbeta tillsammans med oss för att föra organisationen framåt och utvecklas på nya spännande sätt.”

Lisa Taube har under de senaste tio åren arbetat som fristående konsult för internationell finansiering och projektledare för filmrelaterade projekt. Lisa har mångårig erfarenhet i branschen och har tidigare också varit Koordinator för Mediadesk Sverige, Vice VD på produktionsbolaget Atmo och Föreningssekreterare på Filmproducenternas rättighetsförening.

Lisa Taube:
”Det dokumentära berättandet känns skriande viktigt idag när sanning och fakta verkar ha blivit förhandlingsbart. Det ska bli otroligt spännande att fortsätta driva Tempo Dokumentärfestival vidare!”

Lisa tillträder sin tjänst 1 september 2017 och tar över efter Agneta Mogren som lämnade festivalen i våras efter 20 år inom organisationen. Melissa Lindgren är kvar som konstnärlig ledare.

Kortfilm i Alby näst på tur i sommarturnén!

23 augusti arrangerar Tempo i samarbete med Botkyrka kommun en filmkväll på Albys Hjärta i Alby. Två filmer kommer att visas under kvällen Raised by Krump av Maceo Frost och Brev till Sverige av Salad Hilowle. Visningen följs av en storslagen BBQ. Om du är ung och filmintresserad är det bara att komma förbi!

23 aug
18.00 – 20.00
Albys Hjärta (Albyvägen 7)

Dansa loss på Nämdö!

Sista stoppet på Skärgårdsturnén är kommen och på fredag 11 augusti visar vi film Steven Cantors “Dancer” på Nämdö Hembygdsgård kl 18.30. Det är också sista chansen att se succé filmen om balettens bad boy Sergie Polunin den här sommaren. Kom och ta ett glas med oss innan visningen på filmpubben som öppnar redan klockan 17.00

Hitta hit:
Det går reguljärtrafik med Waxholmsbolaget från Stavsnäs, Stockholm och Saltsjöbaden. Läs mer här!

See the Man på Järva Filmfestival!

Sommaren fortätter och så även våra utomhusvisningar. Näst på tur står Tensta och Järva filmfestival! Tempo fortsätter sitt samarbete med Järva Filmfestival & JärvaSpace som visar gratis utomhusbio 1 – 7 aug. Som avslutning på festivalen kan ni se Jose Miguel Jimenez film “See the Man” måndagen den 7 augusti kl 19.15 på Spånga IP.

See the Man (Sverige, 2017, 45 min)
Det är omöjligt att inte få ett nytt favoritlag efter att ha sett »See the Man«, om det allsvenska fotbollslaget Östersunds FK. Man är inte bara ett av de första lagen från norra Sverige som har etablerat sig i den högsta svenska serien (i fjol med en åttonde plats). Man har också en – kors i taket – humanistisk syn på sina spelare. I »See the Man« ser man ÖFK skapa en modern dansföreställning på arbetstid! Vi följer de professionella bollspelarnas trägna arbete med att plötsligt behöva vara dansare, deras repetitioner och tankar ända fram till premiär inför publik. I Jimenez dokumentär möts kultur och idrott, som vore det den naturligaste sak i världen. Att växa som människa, skapa tillit och bemästra nerver i ett nytt sam ­manhang kräver ju bara nytt fokus. Fast det är klart… väldigt mycket fokus.

Spånga IP hittar du på Uppingegränd 27, 163 61 Spånga. Närmsta tunnelbana är Tensta.

Tempo gästar Möja Bio!

Fredag 21 juli gästar Tempo vackra Möja Bio och visar kritikerrosade Dancer av Steven Cantor. Se och inspireras av trailern om balettens bad boy här! 

Visningen är gratis, först till kvarn gäller.

Fredag 21 juli kl 20.00
Reseförslag:
16:18 Slussen Buss 434 mot Sollenkroka
17:25 Sollenkroka brygga
17:50 1427 Waxholmsbolagets båt Viberö tur 1427 mot Möja
18:30 Gå av på Berg brygga
Båtturen går på 79 kr.

Man kan även ta båten Värmdö direkt från Strömkajen kl 11.30 med ankomst 15. Pris 140 kr
Kl 16 avgår båten Viberö Strömkajen och ankommer Berg 18.30. Pris 140 kr

Välkommen på sommarbio!

Tempo Dokumentärfestival ger sig ut på turné i Stockholm och Stockholms skärgård! Under sommaren kan du se dokumentärfilm på inte mindre än 6 platser runt om i länet! I juli och augusti förgylls ölivet på Möja, Finnhamn och Nämdö när Tempo under tre kväll gästspelar med filmen Dancer (Steve Cantor) om balettens bad boy Sergei Polunin.

14 juli – Sliphuset Finnhamn, fri entré!
21 juli – Möja Bio
11 augusti – Nämndö Bygdegård, fri entré!

Självklart visar vi även film på fastlandet! Tempo är tillbaka på Spång IP i Tensta som en del av Järva Filmfestival. Vi prövar även ny mark genom ett unikt samarbete med Finlandsinstitutet när vi för första gången visar film på deras fantastiska innergård. Avrunda sommaren med en filmupplevelse utöver det vanliga då Finlands hårdaste punkband The Punk Syndrome (Jani-Petteri Passi, Jukka Kärkkäinen) väcker liv i Östermalm! Emellan utomhusvisningarna passar vi på att visa kortfilmer med danstema på aktivitetshuset Albys Hjärta.

7 augusti – Järva Filmfestival, Spång IP Tensta, fri entré!
23 augusti – Albys Hjärta (Albyvägen 7, Norsborg) fri entré
1 september – Finlandsinstitutet (Snickarbacken 2), fri entré!

Tempo på miniturné i skärgården!

Tempo Dokumentärfestival inleder sommarsäsongen med en turné i Stockholms skärgård och visar dokumentärfilm på inte mindre än 3 öar! I juli och augusti förgylls ölivet på Finnhamn, Möja och Nämdö när Tempo under tre kväll gästspelar med filmen Dancer (Steve Cantor) om balettens bad boy Sergei Polunin.

14 juli – Sliphuset Finnhamn, fri entré!
21 juli – Möja Bio, fri entré!
11 augusti – Nämdö Bygdegård, fri entré!

Vi ses till havs!

Stipendium för storslagna berättelser utlyst!

Stipendium för storslagna berättelser i Malik Bendjellouls anda

Nu är ansökan öppen för stipendium från Stiftelsen Malik Bendjellouls Minne. I år delar fonden ut ett stipendium på 10 000 euro till ett projekt som har en stark historia att berätta, potential att beröra en internationell publik och dessutom befinner sig under utveckling.

Utöver stipendiet erbjuder även stiftelsen ett stort nätverk av internationella kontakter, som gärna vill stödja ett berättande i Maliks anda. Ansökan är öppen fram till 15 juni.

Läs mer och ansök: www.malikfund.org/sv/apply-for-a-grant/

Tempo på Instagram

Läs mer!