Hoppa till innehåll

Här nedan listar vi vår festivals viktiga datum att hålla koll på för att inte missa att skicka ditt bidrag, delta eller köpa förmånliga ackrediteringar eller biljetter. Vi uppdaterar löpande, hör av dig till oss om du har frågor!

11 september
Anmälan till Tempo Documentary Award (TDA), Tempo Short Award (TSA) och New Doc (ND) öppnar. I TDA söker vi efter Sveriges bästa dokumentär på minst 50 minuter. TSA riktar sig till kortfilmer på max 30 minuter. ND är en tävling för oetablerade regissörer och här finns ingen begränsning för längd. Gemensamt för alla tre tävlingar är att filmen får vara producerad tidigast april 2024.

1 november
Anmälan till Tempo Pitch öppnar. Tempo Pitch vänder sig till professionellt verksamma producenter/regissörer varav minst en av dem har producerat minst en film som distribuerats på biograf, TV eller VOD. Projektet ska mynna ut i en långfilm och vara i ett skede som lämpar sig för att presentera. Projektet ska vara i behov av finansiering.

12 november
Deadline för anmälan till Tempo Documentary Award, Tempo Short Award och New Doc.

13 november
Anmälan till Short Dox Radio öppnar. Detta är tävlingen som utser Sveriges bästa ljuddokumentär i kortformat! Den riktar sig både till dig som är etablerad inom radio- eller poddbranschen och dig som vill utforska berättande i ljud. Bidragen får vara max 3 minuter långa.

8 januari 
Deadline för Tempo Pitch och Short Dox Radio.

5 februari
Program- och biljettsläpp! 

3-9 mars
Tempo Dokumentärfestival 2025