fbpx

Jobba med oss

TEMPO SÖKER PROGRAMCHEF

Tempo Dokumentärfestival är Sveriges största festival för dokumentära uttryck. Sedan grundandet 1998 presenteras dokumentärer från hela världen som annars inte skulle nå en svensk publik och Tempo utgör ett unikt forum för att samlat presentera dokumentära verk över genregränser – film, radio, foto och mer experimentella uttrycksformer. Tempo är också ett inspirationsforum för dokumentärbranschen och arrangerar årligen en rad branschrelaterade aktiviteter.

Mellan festivalerna arrangeras även olika evenemang med dokumentär inriktning som förhandsvisningar och sommarvisningar samt insatser för barn och unga. Festivalen och dess kringaktiviteter anordnas av den ideella föreningen Tempo Dokumentärfestival. Organisationen har i nuläget 2 anställda på längre kontrakt samt ytterligare ca 15 projektanställda på varierande längd inför och under festivalen. Samtliga anställda inom organisationen samt dess styrelse jobbar för en gemensam värdegrund som genomsyrar hela arbetet:

”Tempo Dokumentärfestival står för det fria ordet, för alla människors lika värde och för yttrandefrihet. Tempo tar upp frågeställningar som belyser genus, etnicitet, strukturell rasism, sexualitet, klass, nationella minoriteter, funktionsvariationer, mångfald samt miljö- och hållbarhetsfrågor. Tempofestivalen är öppen och tillgänglig för alla. Tempo uppmuntrar debatt, åsiktsutbyte och diskussion. Tempo Dokumentärfestival är en politiskt och religiöst obunden verksamhet.”

Nu söker vi dig som vill arbeta både konstnärligt och praktiskt med visning av dokumentära berättelser. Som programchef på Tempo Dokumentärfestival är du involverad i programverksamhetens olika moment, både visioner och praktiskt utförande.

Arbetsbeskrivning
Vi erbjuder en spännande arbetsplats som är både kreativ, utvecklande och händelserik. Tjänstens fokus ligger på det övergripande ansvaret för Tempo Dokumentärfestivals program, både festival och arrangemang under året samt utvecklingsarbete, med betoning på delar kopplade till programmet.

Detta inbegriper bland annat övergripande ansvar för urval av programinnehåll, kontakter med dokumentärmakare, men också praktiska arrangemang och projektledning rörande visningar, visningskopior, ackrediteringar och gäster, samt att vara delaktig i festivalens övriga verksamhet som finansiering och administration i samråd med verksamhetsledaren.

Programchefen fungerar också som arbetsledare för vissa av festivalens projektanställda.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av strategisk programverksamhet inom film och/eller kultur, har ett brett kontaktnät inom filmbranschen i Sverige och gärna internationellt. Du bör ha en djup förståelse för dokumentärt berättande i olika former och kunskap om andra uttryck än film (i Tempos program ryms förutom film, radio, foto och VR samt andra relevanta dokumentära uttryck).

Om du har erfarenhet av konstnärlig utveckling av dokumentära uttryck är detta meriterande för tjänsten samt tidigare kännedom av att arbeta med kulturproduktion inom en ideell organisation och de ekonomiska strukturer som gäller i kultursektorn.

Vi söker en engagerad, erfaren, kreativ och strukturerad programchef som är drivande och van att leda större kulturprojekt och samarbeten på flera nivåer. Arbetsuppgifterna förutsätter att du är proaktiv, har god initiativ- och planeringsförmåga samt helhetssyn. Du behärskar svenska och engelska i både text och tal. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Du är van att arbeta i Officepaketet och kunskap i exempelvis Indesign och Wordpress är meriterande.

Tillträde 1 oktober eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 75% med målstyrd arbetstid som varierar över året. Provanställning på 6 månader.

Skicka din ansökan med CV och personligt brev (ca en A4) samt löneanspråk till styrelsen@tempofestival.se senaste 21 maj. Lämna gärna referenser.

Vid frågor kontakta Lisa Taube (verksamhetsledare) på 0739624858.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!

Tempo på Instagram

Läs mer!