Black Panthers

Filmfrukost på Bio Rio med svarta pantrarna.

Årets filmfrukost på Bio Rio är med filmen The Black Panthers: Vanguard of the Revolution! Njut av en frukost och få inblick i en rörelse som fortfarande är väldigt aktuella. Efter visningen sker en diskussion om svart organisering arrangerad av Black Coffee. Läs mer om eventet här!

Waiting for B

Tempo satsar på dansfilm!

Årets festival har satsat extra mycket på de dokumentära dansfilmerna! Bland många titlar visas den svenska kritikerrosade Martha & Niki och filmen Rough Stage om den unge palestiniern Maher som drömmer om att uppföra en modern dansföreställning på Ramallahs kulturcenter. Dessutom anordnar festivalen en Danceoke i anslutning till dokumentärfilmen om Beyonce’s konsert i Brasilien! Läs mer om alla dansfilmer här!

Doctails 2

Mingla med dokumentärfilmarna.

En bra dokumentärfilm är bara början. Influence Film Club bjuder in till tre kvällar med after work “doc-tails” på Barbro där dokumentärälskare och dokumentärfilmare får möjlighet att mötas. Smutta på en god drink och ta del av fördjupande samtal utifrån några av årets Tempo-filmer. De 20 första drinkarna varje kväll bjuder vi på – så kom i tid! Läs mer här!

KIKI

Kiki inviger Tempo Dokumentärfestival!

Tempo invigs med den svenska premiären av Sara Jordenös voguing-dokumentär Kiki. Filmen ger en vågad inblick i en subkultur i New York, bildad av rasifierade HBTQ-ungdomar, som kräver tillgång till såväl självförverkligande som politisk makt. Läs mer om filmen här!

Tempo på Twitter

Följ us

Tempo på Instagram

Läs mer!