Spännande gäster, samtal och programpunkter utöver det vanliga väntar om mindre än två veckor!

Tempo är en festival för dokumentära uttryck, det betyder att förutom film finns flera spännande konstformer i programmet, som radio och dokumentär scenkonst!

Radio killed the video star
Tio nominerade inslag på max tre minuter tävlar i Short Dox Radio! Bidragen går att höra på Biblioteket Live söndag 12 mars med efterföljande samtal! Tråkigt att köa till biovisningen? Håll utkik efter Tempos QR-koder på utvalda biografer, med hjälp av dem kan du också lyssna på en dokumentär medan du väntar på att bli insläppt!

NOMINERADE BIDRAG ÄR:
Att vara trans är att stå på tomgång av Li Brundell
Att öppna en dörr av Nicholas Wakeham och Ronald Heu
Fatima av Uno Härdell
Hej jag har lite bråttom av Rasmus Malm
Hjärtat av Teresa Kristoffersson
Min syster skrev av Miranda Wretman och Lydia Bandolin Sörlin
Rösternas rike av Finn Hellman
Spårvagnsroulette av Finn Hellman
Tiden är ett snigelskal av Mattias Wallenius
Välkommen hem av Lydia Bandolin Sörlin och Miranda Wretman

The Sound of Sauna 
Luta dig tillbaka på laven, låt svetten rinna och försjunk i riktigt bra ljuddokumentärer i kort format! Tempo Dokumentärfestival och Finlandsinstitutet presenterar ett unikt ljudprogram bestående av pärlor från det svenska respektive finska Short Dox Radio-programmet kombinerat med bastu och bad. Ta med dig badkläder och handduk och möt oss i institutets fantastiska bastu. Varje bastuslot är 45 minuter lång. Det kommer att finnas fika och dryck till försäljning. Men passa på, biljetterna börjar redan bli slutsålda!

Talking Heads
Årets festival gästas av flera svenska och internationella regissörer tillsammans med spännande gäster! Den 8 mars på kvinnodagen kommer Marusya Syroechkovskaya att samtala efter visningen av How To Save a Dead Friend. Danska Sanne This deltar i samtal efter visningen av sin film An Eternity of You and Me och tjeckiska Veronika Lišková pratar efter sin film The Visitors. På torsdag 9 mars kommer Susanne Regina Meures att delta i ett QA efter visningen av Girl Gang som lånat motiv till årets affischbild!

Lördag 11 mars är en dag full av aktiviteter! På Biblioteket Live visas ryske regissören Angie Vinchitos film Manifesto med efterföljande panelsamtal om rysk ungdomskultur, rädslans praktik och dokumentära montage mellan Stefan Ingvarsson, analytiker på Centrum för Östeuropastudier, Helena Hörnfeldt, docent i etnologi och Rebecka Bülow, filmkritiker.

På den nystartade scenen Konträr visas föreställningen Mean Time av Amina Szecsödy som kommer samtala om dokumentär scenkonst och dess metoder.

På kvällen visas Tell Aulins Ola Magnell – Den motvillige rockpoeten (bilden) på Reflexen, följt av regissörssamtal och livemusik med spännande hemliga gäster som kommer att annonseras inom kort!

På kvällen blir det prisutdelning och avslutningsfest med finfina festivalpriser i baren! Håll ögonen öppna för mer info, vi ses snart!

Fler nyheter

12 september 2023

Anmälan öppen till Tempos svenska tävlingar!

Nu öppnar anmälan för Tempos tre svenska tävlingar, Tempo Documentary Award, Tempo Short Award och New Doc. Deadline för tävlingarna är den 14 november 2023.

Läs

28 augusti 2023

Tempo söker praktikanter

Vill du praktisera på en dynamisk, rolig och kreativ arbetsplats? Tempo Dokumentärfestival söker praktikanter under perioden oktober 2023 – april 2024.

Läs

16 juni 2023

Samarbeta med Tempo Dokumentärfestival

Tempo letar kontinuerligt efter samarbeten och partnerskap med relevanta aktörer. Har du en idé om samarbete eller vill veta mer om oss? Hör av dig!

Läs

16 juni 2023

Viktiga datum under hösten och vintern

Sommaren står för dörren, men redan nu vill vi tipsa om några viktiga datum i höst och vinter.

Läs

28 mars 2023

Stor publikökning under årets festival!

Ett stort och varmt tack från Tempo till alla som har varit delaktiga i årets festival genom att visa dokumentärer, medverka i samtal, samverka, vara volontär eller publik! Årets festival hade en 45% publikökning från förra året.

Läs

28 mars 2023

Jakten på det autentiska

Vad och vem uppfattas som autentisk? Hur har synen på det autentiska förändrats över tid? Hur arbetar dokumentären och fiktionsfilmen med begreppet? Vad förenar jakten på det autentiska med jakten på kärleken? Frågorna utgör utgångspunkt för fyra tillfällen med filmvisningar och samtal med bokens författare och andra gäster.

Läs