Spännande gäster, samtal och programpunkter utöver det vanliga väntar om mindre än två veckor!

Tempo är en festival för dokumentära uttryck, det betyder att förutom film finns flera spännande konstformer i programmet, som radio och dokumentär scenkonst!

Radio killed the video star
Tio nominerade inslag på max tre minuter tävlar i Short Dox Radio! Bidragen går att höra på Biblioteket Live söndag 12 mars med efterföljande samtal! Tråkigt att köa till biovisningen? Håll utkik efter Tempos QR-koder på utvalda biografer, med hjälp av dem kan du också lyssna på en dokumentär medan du väntar på att bli insläppt!

NOMINERADE BIDRAG ÄR:
Att vara trans är att stå på tomgång av Li Brundell
Att öppna en dörr av Nicholas Wakeham och Ronald Heu
Fatima av Uno Härdell
Hej jag har lite bråttom av Rasmus Malm
Hjärtat av Teresa Kristoffersson
Min syster skrev av Miranda Wretman och Lydia Bandolin Sörlin
Rösternas rike av Finn Hellman
Spårvagnsroulette av Finn Hellman
Tiden är ett snigelskal av Mattias Wallenius
Välkommen hem av Lydia Bandolin Sörlin och Miranda Wretman

The Sound of Sauna 
Luta dig tillbaka på laven, låt svetten rinna och försjunk i riktigt bra ljuddokumentärer i kort format! Tempo Dokumentärfestival och Finlandsinstitutet presenterar ett unikt ljudprogram bestående av pärlor från det svenska respektive finska Short Dox Radio-programmet kombinerat med bastu och bad. Ta med dig badkläder och handduk och möt oss i institutets fantastiska bastu. Varje bastuslot är 45 minuter lång. Det kommer att finnas fika och dryck till försäljning. Men passa på, biljetterna börjar redan bli slutsålda!

Talking Heads
Årets festival gästas av flera svenska och internationella regissörer tillsammans med spännande gäster! Den 8 mars på kvinnodagen kommer Marusya Syroechkovskaya att samtala efter visningen av How To Save a Dead Friend. Danska Sanne This deltar i samtal efter visningen av sin film An Eternity of You and Me och tjeckiska Veronika Lišková pratar efter sin film The Visitors. På torsdag 9 mars kommer Susanne Regina Meures att delta i ett QA efter visningen av Girl Gang som lånat motiv till årets affischbild!

Lördag 11 mars är en dag full av aktiviteter! På Biblioteket Live visas ryske regissören Angie Vinchitos film Manifesto med efterföljande panelsamtal om rysk ungdomskultur, rädslans praktik och dokumentära montage mellan Stefan Ingvarsson, analytiker på Centrum för Östeuropastudier, Helena Hörnfeldt, docent i etnologi och Rebecka Bülow, filmkritiker.

På den nystartade scenen Konträr visas föreställningen Mean Time av Amina Szecsödy som kommer samtala om dokumentär scenkonst och dess metoder.

På kvällen visas Tell Aulins Ola Magnell – Den motvillige rockpoeten (bilden) på Reflexen, följt av regissörssamtal och livemusik med spännande hemliga gäster som kommer att annonseras inom kort!

På kvällen blir det prisutdelning och avslutningsfest med finfina festivalpriser i baren! Håll ögonen öppna för mer info, vi ses snart!

Fler nyheter

12 mars 2023

Årets vinnare på Tempo Dokumentärfestival!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestivals tjugofjärde upplaga är nu utsedda. Under lördagskvällen har pristagarna i Tempos sju tävlingskategorier fått ta emot sina utmärkelser vid en ceremoni på Teater Tre i Stockholm. Under kvällen tillkännagavs också vem som fick Anna-priset som delades ut av WIFT. På söndag 12 mars, mellan klockan 10.00 och 23.59 kommer alla…

Läs

06 mars 2023

Idag invigs Tempo Dokumentärfestival!

Nu inleds veckan som rymmer 14 radioverk, 19 internationella filmer, över 20 regissörsbesök, 35 svenska premiärer och 55 unikt utvalda dokumentärer!  I år har Tempo gjort det lättare att inte behöva välja mellan vad du vill se. Med Tempos Festivalpaket 4 för 3 får du automatiskt den sista biljetten på köpet när du köper fyra vid samma…

Läs

01 mars 2023

Vi höjer prissummorna i alla våra filmtävlingar!

Tack vare ökat stöd från våra bidragsgivare och nya samarbetspartners kan vi i år höja prissummorna i alla våra filmtävlingar! Vi är oerhört glada över att ha inlett ett samarbete med Dagsljus, teknikuthyrning av professionell filmutrustning som skapats av filmarbetare för filmarbetare!

Läs

28 februari 2023

Nu är det bara en vecka kvar till festivalstart!

Med endast sju dagar kvar till det högtidliga öppnandet av Tempo 2023 gör vi sju nedslag i programpunkter som vi ser fram emot!

Läs

22 februari 2023

Spännande gäster, samtal och programpunkter utöver det vanliga väntar om mindre än två veckor!

Tempo är en festival för dokumentära uttryck, det betyder att förutom film finns flera spännande konstformer i programmet, som radio och dokumentär scenkonst!

Läs

15 februari 2023

Årets fokus på Tempo Dokumentärfestival är Digitala Speglingar

Under rubriken Digitala speglingar botaniserar vi bland dokumentärer som på olika sätt reflekterar en värld som präglas av en digital verklighet.  I samband med årets fokus har Tempo bjudit in flera olika skribenter att formulera sig på temat.

Läs