Hoppa till innehåll
Dag
lördag 11 mars
Tid
14.00
Var
Biblioteket Live – Arkivet
Dag
söndag 12 mars
Tid
15.15
Var
Victoria 4
Dag
söndag 12 mars
Tid
10.00
Var
Draken Film

HEDERSOMNÄMNANDE i kategorin Stefan Jarl International Award på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival. Filmen går att se på Draken film 12 mars kl 10.00 – 23.59 . Köp ditt online-dygnspass på Draken Film.

Med montage av klipp som ryska barn laddat upp på sociala medier rör sig denna prisbelönta film från gullig till brutal skildring av livet i Putins Ryssland.

Oskyldiga morgonritualer och sminkvideos blandas med dokumentationer av lärares misshandel eller barn som flyr i panik. Skolelever lär sig att kvinnor ska ställa upp på sex när maken kräver och straffas för sina politiska åsikter. I en värld där de vuxna har abdikerat från sitt ansvar och bara är våldsamma och rädda, fungerar mobiltelefonen som ett skydd och ett vittne. Att filma blir en anklagelseakt – men kanske också en katalysator för det allra värsta. Om hur våld och förtryck ärvs vidare till nästa generation. Manifesto utsågs till bästa film i Envision Competition på IDFA i höstas. 

Känsliga tittare varnas

Lördag 11 mars, 14.00, Biblioteket Live – Arkivet. I samarbete med det dokumentära visningsprogrammet DIA som efter visningen arrangerar panelsamtal på temat om våld, barnkultur och digitala dokumentärmetoder.

 

Medverkande i samtalet:

Helena Hörnfeldt, docent i etnologi som har arbetat med forskningsprojektet Rädslor i Rörelse. Barns rädslor som kulturell och historisk praktik. 

Stefan Ingvarsson, analytiker vid Centrum för Östeuropastudier och har tidigare varit kulturråd vid Sveriges ambassad i Moskva.

Rebecka Bûlow, film- och litteraturskribent.

 

Söndag 12 mars, 15.15, Victoria 4

IDFA 2022 | Trailer | Manifesto from IDFA on Vimeo.

Regissör

Angie Vinchito

Producent

Angie Vinchito

År

2022

Land

Ryssland

Undertexter

Engelska

Speltid

68 min

Festivalsektion

Stefan Jarl International Documentary Award

Premiär

Svensk premiär