Sneak peak på Tempos seminarieprogram 2023!

Vi vill gärna ge er ett litet smakprov på vad som händer under festivalveckan. Första punkten vi släpper är ett samtal med Inka Achté om Raina Films distribution av internationella dokumentärer.

What Does a Distributor Cost You, and is it Worth it?

Allt oftare diskuteras det att både långa och korta dokumentärer behöver ett distributionsbolag som hjälper med allt från festivalstrategi till sales. Hur viktigt är det för en film att ha en distributör? Behövs de verkligen? Inka Achté från finska Raina Film Festival Distribution delar med sig av sina strategier och tankar om distribution och sales av internationella dokumentärfilmer. 

 Samtalet arrangeras i samarbete med FilmCentrum 10 mars 11.30-12.30 på Teater Tre.

Sista dagarna för att köpa ackreditering till rabatterat pris!
Early bird finns att köpa fram till 31 Januari.
Se till att fixa din ackreditering här!

Fullständigt branschprogram publiceras under februari här på hemsidan.
Om du har några frågor, kontakta oss på
industry@tempofestival.se

Fler nyheter

12 september 2023

Anmälan öppen till Tempos svenska tävlingar!

Nu öppnar anmälan för Tempos tre svenska tävlingar, Tempo Documentary Award, Tempo Short Award och New Doc. Deadline för tävlingarna är den 14 november 2023.

Läs

28 augusti 2023

Tempo söker praktikanter

Vill du praktisera på en dynamisk, rolig och kreativ arbetsplats? Tempo Dokumentärfestival söker praktikanter under perioden oktober 2023 – april 2024.

Läs

16 juni 2023

Samarbeta med Tempo Dokumentärfestival

Tempo letar kontinuerligt efter samarbeten och partnerskap med relevanta aktörer. Har du en idé om samarbete eller vill veta mer om oss? Hör av dig!

Läs

16 juni 2023

Viktiga datum under hösten och vintern

Sommaren står för dörren, men redan nu vill vi tipsa om några viktiga datum i höst och vinter.

Läs

28 mars 2023

Stor publikökning under årets festival!

Ett stort och varmt tack från Tempo till alla som har varit delaktiga i årets festival genom att visa dokumentärer, medverka i samtal, samverka, vara volontär eller publik! Årets festival hade en 45% publikökning från förra året.

Läs

28 mars 2023

Jakten på det autentiska

Vad och vem uppfattas som autentisk? Hur har synen på det autentiska förändrats över tid? Hur arbetar dokumentären och fiktionsfilmen med begreppet? Vad förenar jakten på det autentiska med jakten på kärleken? Frågorna utgör utgångspunkt för fyra tillfällen med filmvisningar och samtal med bokens författare och andra gäster.

Läs