Branschackreditering

Välkommen till Tempo Dokumentärfestivals branschinformation!

Vill du ta del av festivalens årsprogram och nyheter? Börja prenumerera på våra branschutskick här!

Ansök om ackreditering till Tempo Dokumentärfestival 2023!

Vi är väldigt glada att kunna presentera ett spännande branschschema under festivalveckan även i år! I skrivande stund planerar vi för en festival både i biograf och från soffan, men branschpunkterna kommer framförallt ske på plats i Stockholm på Teater Tre och Indigo.

Med din ackreditering får du access till hela filmprogrammet digitalt vid Draken Film. Filmerna kommer att vara premiärsatta under veckan och kan sedan ses under 48 timmar om inget annat anges i programmet. Ett begränsat antal biljetter finns reserverade till varje fysisk visning och dessa kan hämtas på vårt branschscenter på Hotell Malmen samma dag som visningen sker. Enbart ackreditering gäller som biljett till fysiska visningar i mån av plats.

I år presenterar vi våra masterclasser online. Du som ackrediterad gäst får tillgång till dessa efter anmälan som görs via länk i mailet du får med övrig ackrediteringsinformation.

För att ansöka om ackreditering eller om du har andra frågor vänligen kontakta:

Louise Bodin

louise.bodin@tempofestival.se

2023 - Tempos andra hybridfestival!

Festivalen 2023 kommer att bli en hybridfestival och även branschprogrammet kommer att arrangeras både fysiskt och digitalt. Ackrediteringen ger dig tillgång till festivalens fysiska såväl som digitala arrangemang.

Vi följer rådande rekommendationer vilket gör att vi kan komma att kräva föranmälan till vissa programpunkter. Håll utkik efter mer information på hemsidan och i mail till ackrediterade.

Festivalcenter Scandic Malmen

Öppettider under festivalveckan:
måndag 12.00 – 15.00

tisdag – lördag 11.00 – 18.00

söndag 11.00 – 14.00

Om du har några frågor, kontakta vårt branschcenter på industry@tempofestival.se 

Branschschema

Här kommer info om schemat festivalen 2023 finnas när det börjar närma sig.

Tempo Impact Workshop

Tempo Impact Workshop 2022

Tempo Impact Workshop arrangeras årligen I samarbete med Kreativa Europa Desk Media Sverige och fokuserar på hur man genom dokumentära uttryck kan göra intryck och avtryck för att påverka beteenden och strukturer.

Danielle Turkov, grundare till brittiska Think-Film Impact Production är tillbaka och håller i årets workshop där fem filmare eller bolag/team med varsitt projekt för en unik chans att arbeta med Impact under hennes ledning. Kursen består av tre träffar och en avslutande pitch. Den första träffen sker digitalt under Tempo 7-8 mars. Träff två hålls förhoppningsvis på plats i Stockholm den 22 mars och den tredje träffen sker digitalt den 5 april. Workshopen avslutas med ett pitchtillfälle den 8 april för inbjuden publik bestående av beslutsfattare och andra relevanta aktörer. Workshopen sker till stor del på engelska.

Kort beskrivning av träffarna:
Möte 1: En individuell genomgång av projektet på djupet och av möjligheterna vad gäller impact production. (60-90 minuter)

Möte 2, heldag: Här förfinas strategin för impact-arbetet för att bygga en konkret plan för kommande kampanj. (Master class och 60 minuter per projekt tillsammans med Think Film och övriga kursdeltagare)

Möte 3: Individuell pitch coaching, förberedelser och produktion av presentationsmaterial och feedback. (60-90 minuter)

Möte 4: Pitch inför särskilt inbjuden publik.
Efter genomgående workshop ska det finnas:

- Plan över teman, aktiviteter, potentiella partners som efter workshopen kan vidareutvecklas.

- En presentation över strategierna för impact-arbetet.

- Praktisk vägledning för hur impactprojektet kan pitcha på bästa sätt till partners och finansiärer.
Vi letar projekt som är i utveckling eller produktion. Låter detta som något för dig? Skicka oss din ansökan som består av två delar:

Projektinformation på engelska:
Projektbeskrivning på max två sidor

Budget

Finansieringsplan, ange vad som är bekräftat

CV med filmografi för producent och regissör

En visuell inspiration/illustration för hur du tror att du vill presentera ditt innehåll.

Svara på dessa frågor (på engelska) med max 50 ord per svar:
- As a creative, what/how are you expecting your story to change mind/hearts/perspective?

- Who is your impact audience and is it different to your main audience demographic for the content?

- What format will your project take? Do you believe this format will reach your impact audience and why?

- If you were imagining the impact actions for your film, what would be the smallest impact and the dreamiest impact output be?

- What are the risks involved for the people in the stories/messaging in society?

Maila allt senast den 18 februari till: lena@tempofestival.se och skriv Tempo Impact Workshop i ämnesraden.
Deltagaravgift: 900 SEK ex moms per projekt

Eventuella tillkommande kostnader för resor och annat till träff 2 står deltagarna för själva.

Danielle Turkov från Think-Film Impact Production har bara på fem år hunnit arbeta med ett stort antal Oscarsnominerade och Emmyvinnare. Bland de filmer hon arbetat med syns The Cave, My Enemy, My Brother, Eminent Monsters och The Scars of Ali Boulala som visas vid årets Tempofestival.

Tempo Meet Up

Tempo Meet Up 2022

TMU är ett talangprogram som kombinerar samtal i grupp om egna projekt med workshops, master classes, filmvisningar i ett skräddarsytt program under några intensiva dagar i samband med festivalen i mars.

Med Tempo Meet Up vill vi stärka nyetablerade dokumentärfilmare som verkar över hela Sverige. Vi samlar talanger med olika bakgrund och ger dem en unik chans till kontakt med den etablerade branschen och en möjlighet att utveckla sina projekt tillsammans med andra i samma situation. Tempo Meet Up ger deltagarna en möjlighet att i ett intimt sammanhang möta en professionell bransch, träffa beslutsfattare från dokumentärbranschen och knyta kontakter under festivalens ordinarie program, både det publika och det som är vikt för branschen.

Tempo Meet Up arrangeras 2022 med stöd av Svenska Filminstitutets stöd till talangutveckling i hela landet i samarbete med Boost Hbg, Filmregion Sydost, Film i Dalarna, Film i Sörmland, Film i Öst, Film Stockholm, Förvaltningen för kulturutveckling/FilmCloud, Kultur i Halland - Film.