Hoppa till innehåll

Vi vill redan nu tipsa om att Tempo gästar Moderna Museets filmklubb. Imorgon eftermiddag kl 15 är det fokus på regissören Clara Bodén och några av hennes kortfilmer. Hon deltar i ett digitalt samtal efter visningen av Först här, som också tävlar om Tempos kortfilmspris.

Clara Bodén rör sig ofta kring frågor om spänningen mellan storstad och landsbygd med sitt poetiska berättande och ett unikt bildspråk. Se Först här som tävlar om årets Tempo Short Award och ta även del av några av hennes äldre verk. Därefter deltar regissören i ett modererat digitalt samtal. Läs mer här.

Hela festivalprogrammet finns på vår programsida. Där finns också all information om hur man köper ett digitalt festivalpass. Det går också att köpa ett dygnspass.

Fler nyheter

Anmälan till Short Dox Radio är öppen

Short Dox Radio är tävlingen som utser Sveriges bästa ljuddokumentär i kortformat! Den riktar sig både till dig som är etablerad inom radio- eller poddbranschen och dig som vill utforska berättande i ljud.

Anmäl din film till Tempo Pitch!

Nu är anmälan till Tempo Pitch öppen! Sju projekt väljs ut till att presentera sina nya filmprojekt inför publik och en jury av utvalda experter från branschen. Vinnande projekt tilldelas 90 000 kronor i utvecklingsmedel.

Tempo söker praktikanter

Vill du praktisera på en dynamisk, rolig och kreativ arbetsplats? Tempo Dokumentärfestival söker praktikanter under perioden oktober 2023 - april 2024.