Hoppa till innehåll

Short Dox Radio är tävlingen som utser Sveriges bästa ljuddokumentär i kortformat! Den riktar sig både till dig som är etablerad inom radio- eller poddbranschen och dig som vill utforska berättande i ljud.

Vinnande bidrag får 5 000 kronor samt studio- och producenttid hos Munck Studios för att förverkliga sin nästa ljuddokumentär. De nominerade bidragen spelas upp på Tempo Dokumentärfestival 4-10 mars 2024 och vinnaren blir direktkvalificerad till den nordiska ShortDox-tävlingen.

Priset är instiftat av Bengt Bok, professor på SKH, tillsammans med Tempo Dokumentärfestival. Samarbetspartner är Munck Studios.

Såhär anmäler du ditt bidrag:

  • Dokumentären får vara max 3 minuter långt.
  • Bidraget mailas till radio@tempofestival.se. Skriv SHORT DOX RADIO i ämnesraden.
  • Filen ska vara i wav-format och döpt till bidragets namn.
  • Du kan anmäla flera olika bidrag till tävlingen.

Deadline är den 8 januari 2024.

Fler nyheter

Anmäl din film till Tempo Pitch!

Nu är anmälan till Tempo Pitch öppen! Sju projekt väljs ut till att presentera sina nya filmprojekt inför publik och en jury av utvalda experter från branschen. Vinnande projekt tilldelas 90 000 kronor i utvecklingsmedel.

Tempo söker praktikanter

Vill du praktisera på en dynamisk, rolig och kreativ arbetsplats? Tempo Dokumentärfestival söker praktikanter under perioden oktober 2023 - april 2024.