Vi höjer prissummorna i alla våra filmtävlingar!

Tack vare ökat stöd från våra bidragsgivare och nya samarbetspartners kan vi i år höja prissummorna i alla våra filmtävlingar! Vi är oerhört glada över att ha inlett ett samarbete med Dagsljus, teknikuthyrning av professionell filmutrustning som skapats av filmarbetare för filmarbetare!

Vinnaren av Tempo Documentary Award erhåller utöver en prissumma på 75 000 kronor nu också en teknikcheck hos Dagsljus till ett värde av 50 000 kronor! Vinnaren av Tempo Short Award får prissumman på 25 000 kronor och en teknikcheck hos Dagsljus till ett värde av 10 000 kronor! Tempo vill i samarbete med Dagsljus hedra de filmer som har gjorts och samtidigt uppmuntra och underlätta för filmare att fortsätta sitt filmskapande!

Vi är även väldigt glada över att i år få välkomna nya regioner till samarbetet kring Tempo Meet Up och tävlingen New Doc. Detta möjliggör en prisökning från 40 000 kronor till 50 000 kronor för vinnande film. Och i vår internationella tävling Stefan Jarl International Documentary Award höjs prissumman från 2 000€ till 3 000€ tack vare ökat stöd från Barbro Osher Pro Suecia Foundation.

Du hittar alla bidrag tävlande bidrag här! 

Fler nyheter

12 september 2023

Anmälan öppen till Tempos svenska tävlingar!

Nu öppnar anmälan för Tempos tre svenska tävlingar, Tempo Documentary Award, Tempo Short Award och New Doc. Deadline för tävlingarna är den 14 november 2023.

Läs

28 augusti 2023

Tempo söker praktikanter

Vill du praktisera på en dynamisk, rolig och kreativ arbetsplats? Tempo Dokumentärfestival söker praktikanter under perioden oktober 2023 – april 2024.

Läs

16 juni 2023

Samarbeta med Tempo Dokumentärfestival

Tempo letar kontinuerligt efter samarbeten och partnerskap med relevanta aktörer. Har du en idé om samarbete eller vill veta mer om oss? Hör av dig!

Läs

16 juni 2023

Viktiga datum under hösten och vintern

Sommaren står för dörren, men redan nu vill vi tipsa om några viktiga datum i höst och vinter.

Läs

28 mars 2023

Stor publikökning under årets festival!

Ett stort och varmt tack från Tempo till alla som har varit delaktiga i årets festival genom att visa dokumentärer, medverka i samtal, samverka, vara volontär eller publik! Årets festival hade en 45% publikökning från förra året.

Läs

28 mars 2023

Jakten på det autentiska

Vad och vem uppfattas som autentisk? Hur har synen på det autentiska förändrats över tid? Hur arbetar dokumentären och fiktionsfilmen med begreppet? Vad förenar jakten på det autentiska med jakten på kärleken? Frågorna utgör utgångspunkt för fyra tillfällen med filmvisningar och samtal med bokens författare och andra gäster.

Läs