Hoppa till innehåll

Tack vare ökat stöd från våra bidragsgivare och nya samarbetspartners kan vi i år höja prissummorna i alla våra filmtävlingar! Vi är oerhört glada över att ha inlett ett samarbete med Dagsljus, teknikuthyrning av professionell filmutrustning som skapats av filmarbetare för filmarbetare!

Vinnaren av Tempo Documentary Award erhåller utöver en prissumma på 75 000 kronor nu också en teknikcheck hos Dagsljus till ett värde av 50 000 kronor! Vinnaren av Tempo Short Award får prissumman på 25 000 kronor och en teknikcheck hos Dagsljus till ett värde av 10 000 kronor! Tempo vill i samarbete med Dagsljus hedra de filmer som har gjorts och samtidigt uppmuntra och underlätta för filmare att fortsätta sitt filmskapande!

Vi är även väldigt glada över att i år få välkomna nya regioner till samarbetet kring Tempo Meet Up och tävlingen New Doc. Detta möjliggör en prisökning från 40 000 kronor till 50 000 kronor för vinnande film. Och i vår internationella tävling Stefan Jarl International Documentary Award höjs prissumman från 2 000€ till 3 000€ tack vare ökat stöd från Barbro Osher Pro Suecia Foundation.

Du hittar alla bidrag tävlande bidrag här! 

Fler nyheter

Vinnarna på den 25 upplagan av Tempo Dokumentärfestival!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestival är nu utsedda. Under lördagskvällen har pristagarna i Tempos sju tävlingskategorier fått ta emot sina utmärkelser. Nedan följer namnen på vinnarna och de som fått hedersomnämnande samt juryns motivering till de respektive …