Hoppa till innehåll

Tempo Dokumentärfestival söker ny verksamhetsledare/festivalchef. Vi erbjuder en spännande arbetsplats som är både kreativ, utvecklande och händelserik. Tjänstens fokus ligger på det övergripande ansvaret för Tempo Dokumentärfestivals verksamhet, både festival och arrangemang under året. Tjänsten innebär övergripande ansvar för ansökningar, budgetering, ekonomi, rapporteringar, redovisningar, handlingsplan, avtalsskrivningar, personal, kontakt med Tempos styrelse, information, publikarbete, marknadsföring, samarbeten och sponsorer. Tjänsten innebär också att i samråd med den programchefen utveckla festivalen samt internationella samarbeten.

Om Tempo Dokumentärfestival
Tempo Dokumentärfestival är Sveriges största festival för dokumentära uttryck. Sedan grundandet 1998 presenteras dokumentärer från hela världen som annars inte skulle nå en svensk publik. Tempo utgör ett unikt forum för att samlat presentera dokumentära verk över genregränser – film, radio, foto och mer experimentella uttrycksformer. Tempo är också ett inspirationsforum för dokumentärbranschen och arrangerar årligen en rad branschrelaterade aktiviteter. Mellan festivalerna arrangeras även olika evenemang med dokumentär inriktning som förhandsvisningar och sommarvisningar samt insatser för barn och unga. Festivalen och dess kringaktiviteter anordnas av den ideella föreningen Tempo Dokumentärfestival. Organisationen har i nuläget 3 anställda på helårsbasis, samt ytterligare ca 15 projektanställda på varierande längd inför och under festivalen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har längre dokumenterad erfarenhet av strategisk utveckling inom film och/eller kultur, har ett brett kontaktnät inom filmbranschen i Sverige och gärna internationellt, samt är van att arbeta mot beslutsfattare. Om du har erfarenhet av konstnärlig utveckling av film och kultur är detta meriterande för tjänsten, liksom tidigare kännedom av att arbeta med kulturproduktion inom en ideell organisation. Du har tidigare haft personalansvar och är van att hantera stora kulturbudgetar samt är väl insatt i de ekonomiska strukturer som gäller i kultursektorn.

Vi söker en engagerad, erfaren, kreativ och strukturerad verksamhetsledare som är drivande och van att leda större kulturprojekt och samarbeten på flera nivåer. Arbetsuppgifterna förutsätter att du är proaktiv, har god initiativ- och planeringsförmåga samt helhetssyn. Du behärskar svenska och engelska i både text och tal.

Tillträde 1 juli eller efter överenskommelse.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med provanställning på 6 månader.

Skicka din ansökan med CV och personligt brev (ca en A4) samt löneanspråk till styrelsen@tempofestival.se senast 15 maj.

Lämna gärna referenser.

Vid frågor om tjänsten, kontakta Ulrika Bandeira, programchef, 073 99 66 177.

 

Festivalens värdegrund
Samtliga anställda inom organisationen samt dess styrelse jobbar för en gemensam värdegrund som genomsyrar hela arbetet:

Tempo Dokumentärfestival står för det fria ordet, för alla människors lika värde och för yttrandefrihet. Tempo tar upp frågeställningar som belyser genus, etnicitet, strukturell rasism, sexualitet, klass, nationella minoriteter, funktionsvariationer, mångfald samt miljö- och hållbarhetsfrågor. Tempofestivalen är öppen och tillgänglig för alla. Tempo uppmuntrar debatt, åsiktsutbyte och diskussion. Tempo Dokumentärfestival är en politiskt och religiöst obunden verksamhet.

Fler nyheter

Spetsa öronen och slut ögonen

Kan dokumentärt berättande ske med enbart ljud? Vi säger självklart ja! För andra året i rad bjuder Tempo Dokumentärfestival in till en dag i ljudets ära. Mona Abbasnejad är redaktör för Tempos ljudprogram och lyfter dokumentärens förmåga att påverka.– Jag …