Sveriges största dokumentärfestival går mot final

Helgen är här och såklart är den fullmatad med filmvisningar på Tempo. Dokumentärer om allt från internationella adoptioner, klassresor, jakten på framgång och status – till engagerat miljöarbete. I år välkomnar vi två nya biografer som samarbetar med Tempo. Det är Bio Aspen i Aspudden, som visar fem filmer från fredag till söndag, och Bio Bristol i Sundbyberg med visningar av två filmer med miljötema. Här kommer några nedslag i programmet – allt vi vill rekommendera får tyvärr inte plats i en post.

För information om starttid för strömning av respektive film i Tempos program – för dig med digitalt festivalpass via Draken Film – se tiderna på tempofestival.se .Vissa av helgens titlar finns tillgängliga redan från kl 18.00 i kväll och 48 timmar framåt.

RETURNING TO REIMS (FRAGMENTS). Jean-Gabriel Périot. Frankrike, 2021, 83 min, svensk premiär!
Sociologen och författaren Didier Eribon återvänder till sin hemstad efter många år. När han nu, i filmen om sitt liv, konfronteras med sitt förflutna och sin egen klassresa får han nya insikter. Med avstamp i det personliga växer filmen till en allmängiltig politisk historia från 50-talet till i dag om den franska arbetarklassens utveckling och förflyttning, från vänster till extremhöger.

Lördag 12 mars 17.30 Victoria 2
Söndag 13 mars 13.00 Victoria 4
Läs mer och köp biljett HÄR.

ASCENSION. Jessica Kingdon. USA, 2021, 97 min, svensk premiär! 
Den Oscarsnominerade Ascension undersöker den nya ”kinesiska drömmen” som handlar om jakten på framgång genom hårt arbete och materiell rikedom. Men i takt med den ekonomiska utvecklingen och masskonsumtionen växer också klyftorna. Med nyfikenhet och humor skärskådar filmen det samtida Kinas identitet.

Lördag 12 mars 15.30 Bio Aspen
Läs mer och köp biljetter HÄR.

A STORY OF ONE’S OWNAmandine Gay. Frankrike, 2021, 100 min, svensk premiär!
En gripande dokumentär som lyfter frågeställningar kring internationella adoptioner på ett reflekterande och samtidigt poetiskt sätt. Fem personer mellan 25 och 52 år – ursprungligen från Sydkorea, Brasilien, Rwanda, Sri Lanka och Australien – är alla uppvuxna i vita franska familjer. De berättar generöst och personligt om hur identiteten som adopterad har påverkat dem både känslomässigt och psykologiskt under uppväxten och ända in i vuxen ålder.

Lördag 12 mars 19.30 Victoria 2
Söndag 13 mars 16.00 Reflexen

Läs mer och köp biljett HÄR.

70/30Phie Ambo. Danmark, 2021, 98 min.
År 2019 klubbade Danmark igenom en lag som säger att de ska reducera sina utsläpp med 70% till år 2030 och vara helt koldioxidneutrala till 2050. Det är en av världens mest ambitiösa klimatlagar, som kräver att regeringen agerar ifall målet inte skulle nås. Vi möter både politiker och unga klimataktivister som tillhör den världsomspännande ungdomsrörelse som har bidragit till att sätta klimatfrågan på agendan.

Lördag 12 mars 19.15 Bio Aspen
Söndag 13 mars 16.00 Bio Bristol

Läs mer och köp biljett HÄR.

Trevlig helg önskar vi på Tempo!

Fler nyheter

29 mars 2022

Tempo söker ny verksamhetsledare

Tempo Dokumentärfestival söker ny verksamhetsledare/festivalchef. Vi erbjuder en spännande arbetsplats som är både kreativ, utvecklande och händelserik.

Läs

16 mars 2022

Tack för i år!

Tempo Dokumentärfestival är över för den här gången och vi vill tacka er alla som bidragit till en magisk festivalvecka! Efter sju dagar med över 120 programpunkter känner vi oss stolta, lyckliga och berikade efter alla möten och intryck. Tack för att du varit en del av detta och vi har redan börjat planera inför…

Läs

12 mars 2022

Årets vinnare på Tempo!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestivals tjugotredje upplaga är nu utsedda. Under lördagskvällen har pristagarna i Tempos sju tävlingskategorier fått ta emot sina utmärkelser vid en ceremoni på Teater Tre i Stockholm.

Läs

12 mars 2022

Dokumentärhelg med radio, dansfilm och digital repris av vinnarfilmer

Film är bäst på bio och näst bäst hemma i soffan. Lyssnar på radio gör vi oftast hemma, men det kan också vara en upplevelse på biograf. På Zita kan du ta del av tio berättelser på tre minuter styck – de radiodokumentärer som ingår i sektionen Radio Short Dox. På söndag eftermiddag har vi…

Läs

11 mars 2022

Sveriges största dokumentärfestival går mot final

Helgen är här och såklart är den fullmatad med filmvisningar på Tempo. Dokumentärer om allt från internationella adoptioner, klassresor, jakten på framgång och status – till engagerat miljöarbete. I år välkomnar vi två nya biografer som samarbetar med Tempo.

Läs

10 mars 2022

Världspremiärer och dokumentärer från hela världen på Tempo

Helgen närmar sig och här kommer några nya axplock ur programmet. Jacob Frösséns nya film Ahmadu, om Ahmadu Jah, ingår i Tempos sektion Music & Arts och får premiär på fredag kväll. Världspremiär blir det också för nästan alla de kortfilmer som ingår i sektionen New Doc, där regissörerna också har chansen att vinna Tempos…

Läs