Sveriges största dokumentärfestival går mot final

Helgen är här och såklart är den fullmatad med filmvisningar på Tempo. Dokumentärer om allt från internationella adoptioner, klassresor, jakten på framgång och status – till engagerat miljöarbete. I år välkomnar vi två nya biografer som samarbetar med Tempo. Det är Bio Aspen i Aspudden, som visar fem filmer från fredag till söndag, och Bio Bristol i Sundbyberg med visningar av två filmer med miljötema. Här kommer några nedslag i programmet – allt vi vill rekommendera får tyvärr inte plats i en post.

För information om starttid för strömning av respektive film i Tempos program – för dig med digitalt festivalpass via Draken Film – se tiderna på tempofestival.se .Vissa av helgens titlar finns tillgängliga redan från kl 18.00 i kväll och 48 timmar framåt.

RETURNING TO REIMS (FRAGMENTS). Jean-Gabriel Périot. Frankrike, 2021, 83 min, svensk premiär!
Sociologen och författaren Didier Eribon återvänder till sin hemstad efter många år. När han nu, i filmen om sitt liv, konfronteras med sitt förflutna och sin egen klassresa får han nya insikter. Med avstamp i det personliga växer filmen till en allmängiltig politisk historia från 50-talet till i dag om den franska arbetarklassens utveckling och förflyttning, från vänster till extremhöger.

Lördag 12 mars 17.30 Victoria 2
Söndag 13 mars 13.00 Victoria 4
Läs mer och köp biljett HÄR.

ASCENSION. Jessica Kingdon. USA, 2021, 97 min, svensk premiär! 
Den Oscarsnominerade Ascension undersöker den nya ”kinesiska drömmen” som handlar om jakten på framgång genom hårt arbete och materiell rikedom. Men i takt med den ekonomiska utvecklingen och masskonsumtionen växer också klyftorna. Med nyfikenhet och humor skärskådar filmen det samtida Kinas identitet.

Lördag 12 mars 15.30 Bio Aspen
Läs mer och köp biljetter HÄR.

A STORY OF ONE’S OWNAmandine Gay. Frankrike, 2021, 100 min, svensk premiär!
En gripande dokumentär som lyfter frågeställningar kring internationella adoptioner på ett reflekterande och samtidigt poetiskt sätt. Fem personer mellan 25 och 52 år – ursprungligen från Sydkorea, Brasilien, Rwanda, Sri Lanka och Australien – är alla uppvuxna i vita franska familjer. De berättar generöst och personligt om hur identiteten som adopterad har påverkat dem både känslomässigt och psykologiskt under uppväxten och ända in i vuxen ålder.

Lördag 12 mars 19.30 Victoria 2
Söndag 13 mars 16.00 Reflexen

Läs mer och köp biljett HÄR.

70/30Phie Ambo. Danmark, 2021, 98 min.
År 2019 klubbade Danmark igenom en lag som säger att de ska reducera sina utsläpp med 70% till år 2030 och vara helt koldioxidneutrala till 2050. Det är en av världens mest ambitiösa klimatlagar, som kräver att regeringen agerar ifall målet inte skulle nås. Vi möter både politiker och unga klimataktivister som tillhör den världsomspännande ungdomsrörelse som har bidragit till att sätta klimatfrågan på agendan.

Lördag 12 mars 19.15 Bio Aspen
Söndag 13 mars 16.00 Bio Bristol

Läs mer och köp biljett HÄR.

Trevlig helg önskar vi på Tempo!

Fler nyheter

12 mars 2023

Årets vinnare på Tempo Dokumentärfestival!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestivals tjugofjärde upplaga är nu utsedda. Under lördagskvällen har pristagarna i Tempos sju tävlingskategorier fått ta emot sina utmärkelser vid en ceremoni på Teater Tre i Stockholm. Under kvällen tillkännagavs också vem som fick Anna-priset som delades ut av WIFT. På söndag 12 mars, mellan klockan 10.00 och 23.59 kommer alla…

Läs

06 mars 2023

Idag invigs Tempo Dokumentärfestival!

Nu inleds veckan som rymmer 14 radioverk, 19 internationella filmer, över 20 regissörsbesök, 35 svenska premiärer och 55 unikt utvalda dokumentärer!  I år har Tempo gjort det lättare att inte behöva välja mellan vad du vill se. Med Tempos Festivalpaket 4 för 3 får du automatiskt den sista biljetten på köpet när du köper fyra vid samma…

Läs

01 mars 2023

Vi höjer prissummorna i alla våra filmtävlingar!

Tack vare ökat stöd från våra bidragsgivare och nya samarbetspartners kan vi i år höja prissummorna i alla våra filmtävlingar! Vi är oerhört glada över att ha inlett ett samarbete med Dagsljus, teknikuthyrning av professionell filmutrustning som skapats av filmarbetare för filmarbetare!

Läs

28 februari 2023

Nu är det bara en vecka kvar till festivalstart!

Med endast sju dagar kvar till det högtidliga öppnandet av Tempo 2023 gör vi sju nedslag i programpunkter som vi ser fram emot!

Läs

22 februari 2023

Spännande gäster, samtal och programpunkter utöver det vanliga väntar om mindre än två veckor!

Tempo är en festival för dokumentära uttryck, det betyder att förutom film finns flera spännande konstformer i programmet, som radio och dokumentär scenkonst!

Läs

15 februari 2023

Årets fokus på Tempo Dokumentärfestival är Digitala Speglingar

Under rubriken Digitala speglingar botaniserar vi bland dokumentärer som på olika sätt reflekterar en värld som präglas av en digital verklighet.  I samband med årets fokus har Tempo bjudit in flera olika skribenter att formulera sig på temat.

Läs