Hoppa till innehåll

Festivalen är i full gång och vi fortsätter med våra dagliga tips. Här presenteras endast några få guldkorn, så för att inte missa något du vill se så ta en ordentligt titt i katalogen. Ibland kan det dock uppstå någon schemaändring efter att den har gått till tryck, och det kan också tillkomma programpunkter. Filmen om Joan Collins var ett sent tillskott till Tempos program, om den kan du läsa här.

Missa inte heller att vi i år har dokumentär scenkonst i programmet. Den kritikerrosade Tusen bitar – en cold case-tragedi får nypremiär med fyra föreställningar under Tempoveckan.

NELLY & NADINE. Magnus Gertten. Sverige, 2022, 92 min. Svensk premiär!
Nelly & Nadine är den osannolika kärlekshistorien om två kvinnor som blir förälskade i varandra på julafton 1944, i Ravensbrücks koncentrationsläger. Trots att de skiljs åt under andra världskrigets sista månader lyckas de senare senare hitta varandra och tillbringar sedan resten av sina liv tillsammans.

Regissören Magnus Gertten och filmen belönades nyligen med en Teddy Award på Berlins filmfestival. Nu besöker han Tempo och kommer att närvara för ett samtal efter visningen på torsdag kväll.
Torsdag 10/3 Biograf Victoria, kl 17.30.
Läs mer och köp biljett HÄR.

GABI – MELLAN ÅREN 8 OCH 13. Engeli Broberg. Sverige, 2021, 77 min.
Gabi vill bara vara Gabi. Det kan tyckas som en självklarhet, men det är det inte riktigt. Gabi känner sig annorlunda än andra flickor. Under fem år får vi följa med och se Gabi växa upp framför våra ögon, utmana könsnormer och rätten till att vara som man vill.

Regissören Engeli Broberg är på plats för ett samtal efter torsdagens visning.
Torsdag 10/3 Indio Cinema, kl 19.00.
Fredag 11/3 Victoria, kl 17.45.
Läs mer och köp biljett HÄR.

THIS IS JOAN COLLINS. Claire Beavan. Storbritannien, 2021, 97 min. Svensk premiär!
This is Joan Collins får vi en en omfattande inblick i en brokig karriär och ett skandalomsusat privatliv. För berättarrösten i dokumentären står Collins själv, och hon delar med sig av både minnen och skvaller med sin karaktäristiska vassa humor.

Onsdag 9/3 Bio Capitol, kl 17.30
Lördag 12/3 Zita, kl 12.15.
Läs mer och köp biljett
 HÄR.

TUSEN BITAR – EN COLD CASE TRAGEDI. Manus Tove Olsson, regi Oskar Thunberg. 1 tim 50 min.
Thomas var 29 år när han dog av ett knivhugg, en septembernatt 1996 på trottoaren i Nyköping. Här är historien om honom och de som blev kvar.

Onsdag 9/3 Kulturhuset Stadsteatern / Fri scen, kl 19.00
Torsdag 10/3 Kulturhuset Stadsteatern / Fri scen, kl 19.00
Lördag 12/3 Kulturhuset Stadsteatern / Fri scen, kl 17.00
Söndag 13/3 Kulturhuset Stadsteatern / Fri scen, kl 16.00
Läs mer och köp biljett
 HÄR.

Varmt välkommen till allt spännande som händer på Tempo!

Fler nyheter