Hoppa till innehåll

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Den 7 mars invigs Tempo Dokumentärfestival med den dansanta filmen Calendar Girls och vi är både glada och tacksamma över att återigen kunna samlas på biograf. Det kan behövas ljuspunkter i denna tid av oro och mörker som vi vaknade upp till i går.

Vi vill passa på att tipsa om att redan nu säkra dina biljetter till de filmer och andra programpunkter du inte vill missa. Vad sägs om nedanstående inom scenkonst och fotografi?

TUSEN BITAR
Teatergruppen Lumor har nypremiär på sin kritikerrosade föreställning Tusen bitar – en cold case-tragedi. Föreställ­ningen bygger på skådespelaren Tove Olssons egen familje­historia och lyfter komplexa frågor om offer och förövare.

Visas från onsdag 9 mars – söndag 13 mars
På Kulturhuset Stadsteatern/Fri Scen
Läs mer och köp biljett HÄR. Festivalpass ger rabatterat pris!

DEAR DANCER – KORTFILM OCH SAMTAL
Marcus Lindeens kortfilm Dear Dancer är ett resultat av att han bjöds in att följa danskompaniet Cullbergs repetitioner och uruppförande av den amerikanska koreografen Deborah Hays verk Horse. Restriktionerna under pandemin gjorde detta till en speciell process, och premiären i mars 2021 på Dansens Hus ägde rum helt utan publik.

Filmvisning med ett efterföljande samtal med regissör och medverkande.
I samarbete med Filmklubben Moderna Museet
Söndag 13 mars 14.00 Auditoriet på Moderna Museet
Läs mer och köp biljett HÄR.

THE HOUSE MY GRANDFATHER BUILT
Utställningen The House My Grandfather Built på Centrum för fotografi bygger vidare på den prisade boken med samma titel av Xenia Nikolskaya. I rummet skildras – genom samtida fotografier, arkivbilder och dokument – en personlig berättelse om Nikolskayas släkt, där hennes morföräldrars relation och livsöde är i fokus. Genom det familjära får vi samtidigt en inblick i Sovjetunionens historia från 30-talet till idag och de människoöden den rymmer.

Torsdag 10 mars 18.00 på Centrum för fotografi
Samtal mellan Xenia Nikolskaya och Stefan Ingvarsson, analytiker vid Centrum för Östeuropastudier och tidigare kulturråd i Moskva
Fri entré. Läs mer HÄR.

Trevlig helg önskar vi på Tempo Dokumentärfestival!

Fler nyheter

Vinnarna på den 25 upplagan av Tempo Dokumentärfestival!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestival är nu utsedda. Under lördagskvällen har pristagarna i Tempos sju tävlingskategorier fått ta emot sina utmärkelser. Nedan följer namnen på vinnarna och de som fått hedersomnämnande samt juryns motivering till de respektive …