Vinn biljetter till invigningen!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Den 7 mars invigs Tempo Dokumentärfestival med den dansanta filmen Calendar Girls och vi är både glada och tacksamma över att återigen kunna samlas på biograf. Det kan behövas ljuspunkter i denna tid av oro och mörker som vi vaknade upp till i går.

Vi vill passa på att tipsa om att redan nu säkra dina biljetter till de filmer och andra programpunkter du inte vill missa. Vad sägs om nedanstående inom scenkonst och fotografi?

TUSEN BITAR
Teatergruppen Lumor har nypremiär på sin kritikerrosade föreställning Tusen bitar – en cold case-tragedi. Föreställ­ningen bygger på skådespelaren Tove Olssons egen familje­historia och lyfter komplexa frågor om offer och förövare.

Visas från onsdag 9 mars – söndag 13 mars
På Kulturhuset Stadsteatern/Fri Scen
Läs mer och köp biljett HÄR. Festivalpass ger rabatterat pris!

DEAR DANCER – KORTFILM OCH SAMTAL
Marcus Lindeens kortfilm Dear Dancer är ett resultat av att han bjöds in att följa danskompaniet Cullbergs repetitioner och uruppförande av den amerikanska koreografen Deborah Hays verk Horse. Restriktionerna under pandemin gjorde detta till en speciell process, och premiären i mars 2021 på Dansens Hus ägde rum helt utan publik.

Filmvisning med ett efterföljande samtal med regissör och medverkande.
I samarbete med Filmklubben Moderna Museet
Söndag 13 mars 14.00 Auditoriet på Moderna Museet
Läs mer och köp biljett HÄR.

THE HOUSE MY GRANDFATHER BUILT
Utställningen The House My Grandfather Built på Centrum för fotografi bygger vidare på den prisade boken med samma titel av Xenia Nikolskaya. I rummet skildras – genom samtida fotografier, arkivbilder och dokument – en personlig berättelse om Nikolskayas släkt, där hennes morföräldrars relation och livsöde är i fokus. Genom det familjära får vi samtidigt en inblick i Sovjetunionens historia från 30-talet till idag och de människoöden den rymmer.

Torsdag 10 mars 18.00 på Centrum för fotografi
Samtal mellan Xenia Nikolskaya och Stefan Ingvarsson, analytiker vid Centrum för Östeuropastudier och tidigare kulturråd i Moskva
Fri entré. Läs mer HÄR.

Trevlig helg önskar vi på Tempo Dokumentärfestival!

Fler nyheter

29 mars 2022

Tempo söker ny verksamhetsledare

Tempo Dokumentärfestival söker ny verksamhetsledare/festivalchef. Vi erbjuder en spännande arbetsplats som är både kreativ, utvecklande och händelserik.

Läs

16 mars 2022

Tack för i år!

Tempo Dokumentärfestival är över för den här gången och vi vill tacka er alla som bidragit till en magisk festivalvecka! Efter sju dagar med över 120 programpunkter känner vi oss stolta, lyckliga och berikade efter alla möten och intryck. Tack för att du varit en del av detta och vi har redan börjat planera inför…

Läs

12 mars 2022

Årets vinnare på Tempo!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestivals tjugotredje upplaga är nu utsedda. Under lördagskvällen har pristagarna i Tempos sju tävlingskategorier fått ta emot sina utmärkelser vid en ceremoni på Teater Tre i Stockholm.

Läs

12 mars 2022

Dokumentärhelg med radio, dansfilm och digital repris av vinnarfilmer

Film är bäst på bio och näst bäst hemma i soffan. Lyssnar på radio gör vi oftast hemma, men det kan också vara en upplevelse på biograf. På Zita kan du ta del av tio berättelser på tre minuter styck – de radiodokumentärer som ingår i sektionen Radio Short Dox. På söndag eftermiddag har vi…

Läs

11 mars 2022

Sveriges största dokumentärfestival går mot final

Helgen är här och såklart är den fullmatad med filmvisningar på Tempo. Dokumentärer om allt från internationella adoptioner, klassresor, jakten på framgång och status – till engagerat miljöarbete. I år välkomnar vi två nya biografer som samarbetar med Tempo.

Läs

10 mars 2022

Världspremiärer och dokumentärer från hela världen på Tempo

Helgen närmar sig och här kommer några nya axplock ur programmet. Jacob Frösséns nya film Ahmadu, om Ahmadu Jah, ingår i Tempos sektion Music & Arts och får premiär på fredag kväll. Världspremiär blir det också för nästan alla de kortfilmer som ingår i sektionen New Doc, där regissörerna också har chansen att vinna Tempos…

Läs