Vinn biljetter till invigningen!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Den 7 mars invigs Tempo Dokumentärfestival med den dansanta filmen Calendar Girls och vi är både glada och tacksamma över att återigen kunna samlas på biograf. Det kan behövas ljuspunkter i denna tid av oro och mörker som vi vaknade upp till i går.

Vi vill passa på att tipsa om att redan nu säkra dina biljetter till de filmer och andra programpunkter du inte vill missa. Vad sägs om nedanstående inom scenkonst och fotografi?

TUSEN BITAR
Teatergruppen Lumor har nypremiär på sin kritikerrosade föreställning Tusen bitar – en cold case-tragedi. Föreställ­ningen bygger på skådespelaren Tove Olssons egen familje­historia och lyfter komplexa frågor om offer och förövare.

Visas från onsdag 9 mars – söndag 13 mars
På Kulturhuset Stadsteatern/Fri Scen
Läs mer och köp biljett HÄR. Festivalpass ger rabatterat pris!

DEAR DANCER – KORTFILM OCH SAMTAL
Marcus Lindeens kortfilm Dear Dancer är ett resultat av att han bjöds in att följa danskompaniet Cullbergs repetitioner och uruppförande av den amerikanska koreografen Deborah Hays verk Horse. Restriktionerna under pandemin gjorde detta till en speciell process, och premiären i mars 2021 på Dansens Hus ägde rum helt utan publik.

Filmvisning med ett efterföljande samtal med regissör och medverkande.
I samarbete med Filmklubben Moderna Museet
Söndag 13 mars 14.00 Auditoriet på Moderna Museet
Läs mer och köp biljett HÄR.

THE HOUSE MY GRANDFATHER BUILT
Utställningen The House My Grandfather Built på Centrum för fotografi bygger vidare på den prisade boken med samma titel av Xenia Nikolskaya. I rummet skildras – genom samtida fotografier, arkivbilder och dokument – en personlig berättelse om Nikolskayas släkt, där hennes morföräldrars relation och livsöde är i fokus. Genom det familjära får vi samtidigt en inblick i Sovjetunionens historia från 30-talet till idag och de människoöden den rymmer.

Torsdag 10 mars 18.00 på Centrum för fotografi
Samtal mellan Xenia Nikolskaya och Stefan Ingvarsson, analytiker vid Centrum för Östeuropastudier och tidigare kulturråd i Moskva
Fri entré. Läs mer HÄR.

Trevlig helg önskar vi på Tempo Dokumentärfestival!

Fler nyheter

29 september 2022

Anmälan till Tempos tävlingar öppnar!

Nu öppnar anmälan för tre av Tempos svenska tävlingar: Tempo Documentary Award, Tempo Short Award och New Doc. Filmerna får vara producerade tidigast april 2022.

Läs

15 september 2022

Tiny Tempo släpper programmet

Den 6–12 mars 2023 äger Tempo Dokumentärfestival rum för 24:e gången, men innan dess arrangerar vi Tiny Tempo. 12–17 oktober är det dags för den andra upplagan av festivalen med dokumentärer för barn och unga. Programmet har nu släppts och biljetter finns att köpa. Läs mer och boka här. Varmt välkomna!

Läs

15 september 2022

Ida Thorén blir ny festivalchef

Ida Thorén tillträder som Tempo Dokumentärfestivals nya festivalchef den 20 september.

Läs

12 september 2022

Specialvisning av Joyce Carol Oates ”A Body in the Service of Mind”

Tempo bjuder i samarbete med Årsta Folkets Hus in till en filmvisning av Joyce Carol Oates ”A Body in the Service of Mind”. Efter filmen följer ett samtal med filmens regissör Stig Björkman och filmens producent och manusförfattare Stina Gardell, som modereras av Tempo Dokumentärfestivals programchef Ulrika Bandeira.

Läs

17 augusti 2022

Isländsk basket, franska hiphopdansare och svenskt dataspel på andra upplagan av Tiny Tempo

Den 12–17 oktober arrangeras för andra året dokumentärfestivalen Tiny Tempo för barn och unga. Då ges möjlighet att ta del av nya och klassiska dokumentärer om allt från isländska baskettjejer, drömmen om att bli professionell dansare, till att komma ut som queer i högstadiet – och hur en stekhet sommar utspelar sig för 14-åriga Shabu…

Läs

01 augusti 2022

Luchadoras på Järva filmfestival

Välkomna på gratis utomhusbio! Nu på fredag 5 augusti visar vi filmen Luchadoras på Järva Filmfestival.

Läs