Vinn biljetter till invigningen!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Den 7 mars invigs Tempo Dokumentärfestival med den dansanta filmen Calendar Girls och vi är både glada och tacksamma över att återigen kunna samlas på biograf. Det kan behövas ljuspunkter i denna tid av oro och mörker som vi vaknade upp till i går.

Vi vill passa på att tipsa om att redan nu säkra dina biljetter till de filmer och andra programpunkter du inte vill missa. Vad sägs om nedanstående inom scenkonst och fotografi?

TUSEN BITAR
Teatergruppen Lumor har nypremiär på sin kritikerrosade föreställning Tusen bitar – en cold case-tragedi. Föreställ­ningen bygger på skådespelaren Tove Olssons egen familje­historia och lyfter komplexa frågor om offer och förövare.

Visas från onsdag 9 mars – söndag 13 mars
På Kulturhuset Stadsteatern/Fri Scen
Läs mer och köp biljett HÄR. Festivalpass ger rabatterat pris!

DEAR DANCER – KORTFILM OCH SAMTAL
Marcus Lindeens kortfilm Dear Dancer är ett resultat av att han bjöds in att följa danskompaniet Cullbergs repetitioner och uruppförande av den amerikanska koreografen Deborah Hays verk Horse. Restriktionerna under pandemin gjorde detta till en speciell process, och premiären i mars 2021 på Dansens Hus ägde rum helt utan publik.

Filmvisning med ett efterföljande samtal med regissör och medverkande.
I samarbete med Filmklubben Moderna Museet
Söndag 13 mars 14.00 Auditoriet på Moderna Museet
Läs mer och köp biljett HÄR.

THE HOUSE MY GRANDFATHER BUILT
Utställningen The House My Grandfather Built på Centrum för fotografi bygger vidare på den prisade boken med samma titel av Xenia Nikolskaya. I rummet skildras – genom samtida fotografier, arkivbilder och dokument – en personlig berättelse om Nikolskayas släkt, där hennes morföräldrars relation och livsöde är i fokus. Genom det familjära får vi samtidigt en inblick i Sovjetunionens historia från 30-talet till idag och de människoöden den rymmer.

Torsdag 10 mars 18.00 på Centrum för fotografi
Samtal mellan Xenia Nikolskaya och Stefan Ingvarsson, analytiker vid Centrum för Östeuropastudier och tidigare kulturråd i Moskva
Fri entré. Läs mer HÄR.

Trevlig helg önskar vi på Tempo Dokumentärfestival!

Fler nyheter

12 mars 2023

Årets vinnare på Tempo Dokumentärfestival!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestivals tjugofjärde upplaga är nu utsedda. Under lördagskvällen har pristagarna i Tempos sju tävlingskategorier fått ta emot sina utmärkelser vid en ceremoni på Teater Tre i Stockholm. Under kvällen tillkännagavs också vem som fick Anna-priset som delades ut av WIFT. På söndag 12 mars, mellan klockan 10.00 och 23.59 kommer alla…

Läs

06 mars 2023

Idag invigs Tempo Dokumentärfestival!

Nu inleds veckan som rymmer 14 radioverk, 19 internationella filmer, över 20 regissörsbesök, 35 svenska premiärer och 55 unikt utvalda dokumentärer!  I år har Tempo gjort det lättare att inte behöva välja mellan vad du vill se. Med Tempos Festivalpaket 4 för 3 får du automatiskt den sista biljetten på köpet när du köper fyra vid samma…

Läs

01 mars 2023

Vi höjer prissummorna i alla våra filmtävlingar!

Tack vare ökat stöd från våra bidragsgivare och nya samarbetspartners kan vi i år höja prissummorna i alla våra filmtävlingar! Vi är oerhört glada över att ha inlett ett samarbete med Dagsljus, teknikuthyrning av professionell filmutrustning som skapats av filmarbetare för filmarbetare!

Läs

28 februari 2023

Nu är det bara en vecka kvar till festivalstart!

Med endast sju dagar kvar till det högtidliga öppnandet av Tempo 2023 gör vi sju nedslag i programpunkter som vi ser fram emot!

Läs

22 februari 2023

Spännande gäster, samtal och programpunkter utöver det vanliga väntar om mindre än två veckor!

Tempo är en festival för dokumentära uttryck, det betyder att förutom film finns flera spännande konstformer i programmet, som radio och dokumentär scenkonst!

Läs

15 februari 2023

Årets fokus på Tempo Dokumentärfestival är Digitala Speglingar

Under rubriken Digitala speglingar botaniserar vi bland dokumentärer som på olika sätt reflekterar en värld som präglas av en digital verklighet.  I samband med årets fokus har Tempo bjudit in flera olika skribenter att formulera sig på temat.

Läs