Hoppa till innehåll

I september blir det premiär för Tiny Tempo, en dokumentärfestival för barn och unga. Festivalen äger rum 15 – 19 september och erbjuder både skolvisningar och publika visningar på biograferna Zita och Skärisbiografen.

Festivalen arrangeras av Tempo Dokumentärfestival, som tidigare i år arrangerade sin 22:a upplaga för publik från 15 år. Förhoppningen är att också Tiny Tempo ska bli ett återkommande arrangemang, en festival för den yngre delen av publiken.

– Idag skapar och konsumerar den unga publiken dokumentärt innehåll på framför allt små skärmar, och vi vill ge den kreativa dokumentären en plats hos den målgruppen, säger Lisa Taube, festivalchef.

Årets program består av både nya titlar och klassiker i långt och kort format och riktar sig främst till en publik i mellan- och högstadieåldrarna. Visningarna kommer att ske på biograf, anpassade till rådande restriktioner.

Programmet släpps den 19 augusti på tempofestival.se/tinytempo

Festivalen arrangeras med stöd av Stockholms stad och Region Stockholm. Publika visningar äger rum 17–19 september.

Fler nyheter

Vinnarna på den 25 upplagan av Tempo Dokumentärfestival!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestival är nu utsedda. Under lördagskvällen har pristagarna i Tempos sju tävlingskategorier fått ta emot sina utmärkelser. Nedan följer namnen på vinnarna och de som fått hedersomnämnande samt juryns motivering till de respektive …