Hoppa till innehåll

I september blir det premiär för Tiny Tempo, en dokumentärfestival för barn och unga. Festivalen äger rum 15 – 19 september och erbjuder både skolvisningar och publika visningar på biograferna Zita och Skärisbiografen.

Festivalen arrangeras av Tempo Dokumentärfestival, som tidigare i år arrangerade sin 22:a upplaga för publik från 15 år. Förhoppningen är att också Tiny Tempo ska bli ett återkommande arrangemang, en festival för den yngre delen av publiken.

– Idag skapar och konsumerar den unga publiken dokumentärt innehåll på framför allt små skärmar, och vi vill ge den kreativa dokumentären en plats hos den målgruppen, säger Lisa Taube, festivalchef.

Årets program består av både nya titlar och klassiker i långt och kort format och riktar sig främst till en publik i mellan- och högstadieåldrarna. Visningarna kommer att ske på biograf, anpassade till rådande restriktioner.

Programmet släpps den 19 augusti på tempofestival.se/tinytempo

Festivalen arrangeras med stöd av Stockholms stad och Region Stockholm. Publika visningar äger rum 17–19 september.

Fler nyheter

Anmälan till Short Dox Radio är öppen

Short Dox Radio är tävlingen som utser Sveriges bästa ljuddokumentär i kortformat! Den riktar sig både till dig som är etablerad inom radio- eller poddbranschen och dig som vill utforska berättande i ljud.

Anmäl din film till Tempo Pitch!

Nu är anmälan till Tempo Pitch öppen! Sju projekt väljs ut till att presentera sina nya filmprojekt inför publik och en jury av utvalda experter från branschen. Vinnande projekt tilldelas 90 000 kronor i utvecklingsmedel.

Tempo söker praktikanter

Vill du praktisera på en dynamisk, rolig och kreativ arbetsplats? Tempo Dokumentärfestival söker praktikanter under perioden oktober 2023 - april 2024.