Short Dox Radio

Short Dox Radio 2013 gick till Sara Villius Platserna som lyckades med konsten att fånga den stora berättelsen i det lilla formatet. På bara 2 minuter och 12 sekunder fångade hon en ärlig, dråplig och allvarlig berättelse i ett klassrum. I den årliga tävlingen Short Dox får det fria berättandet ta plats. Ramen är densamma som tidigare år: Tre minuters fritt berättande till folket och en jury som utser vinnaren av 5 000 kronor. För att uppnå den optimala känslan av vad radioberättandet kan ge kommer Salong 4, Barbro att förvandlas till en drömlik plats för de nominerade bidragen, där rummet blir ett komplement till ljudet. Priset är instiftat av professor Bengt Bok, StDH i samarbete med Tempo Dokumentärfestival.

De nominerade är:

Arvid Hallberg – Fötter
David Permén – En svensk kypare från Peru
Emilia Mellberg – Jansson 4 trappor
Frans Guldberg – Obekväm arbetstid 
Juana, fanzingo – Vänner
Katrine Mariager – Mitzie
Nomis Resom – Telesvaret
Sigge Dabrowski – Det bästa jag gjort
Radio Fri – Livspusslet
Sara Villius – Flicka 6 år

Dokumentären om Rikard Wolff inviger Tempo!

Festivalen invigs med Rikard, om nyligen bortgångne Rikard Wolff – en av Sveriges största och mest omtyckta artister och en ikon inom hbtq–rörelsen. Rikard är en av de dokumentärer som speglar det övergripande temat för festivalen: Persona. Läs mer här.

Jobba som volontär på årets Tempo Dokumentärfestival!

Nu söker vi volontärer till årets festival! Jobba på biograferna, i pressdisken, som festivalfotograf eller på en mängd andra roliga events. Läs mer om hur du ansöker här.

Årets tema för Tempo Dokumentärfestival är Persona!

Vi tar temperaturen på samhället och dess individfixering. Begreppet Persona beskrivs inom psykologin som den roll individer spelar i sociala sammanhang och det beteende som de visar upp för omvärlden. Temat genomsyrar många av festivalens dokumentärer, till exempel Oscaraktuella Agnès Vardas Cannesbelönade Faces Places. Läs mer här.

Tio svenska långfilmsdokumentärer har nominerats till Tempo Documentary Award!

Samtliga nominerade filmer visas under Tempo Dokumentärfestival 5–11 mars, 2018. Priset delas ut till vinnaren på avslutningsgalan lördagen den 10 mars. Läs mer om alla nominerade långfilmsdokumentärer här.