Short Dox Radio

Short Dox Radio 2013 gick till Sara Villius Platserna som lyckades med konsten att fånga den stora berättelsen i det lilla formatet. På bara 2 minuter och 12 sekunder fångade hon en ärlig, dråplig och allvarlig berättelse i ett klassrum. I den årliga tävlingen Short Dox får det fria berättandet ta plats. Ramen är densamma som tidigare år: Tre minuters fritt berättande till folket och en jury som utser vinnaren av 5 000 kronor. För att uppnå den optimala känslan av vad radioberättandet kan ge kommer Salong 4, Barbro att förvandlas till en drömlik plats för de nominerade bidragen, där rummet blir ett komplement till ljudet. Priset är instiftat av professor Bengt Bok, StDH i samarbete med Tempo Dokumentärfestival.

De nominerade är:

Arvid Hallberg – Fötter
David Permén – En svensk kypare från Peru
Emilia Mellberg – Jansson 4 trappor
Frans Guldberg – Obekväm arbetstid 
Juana, fanzingo – Vänner
Katrine Mariager – Mitzie
Nomis Resom – Telesvaret
Sigge Dabrowski – Det bästa jag gjort
Radio Fri – Livspusslet
Sara Villius – Flicka 6 år

Anmälan för lång- och kortfilm nu öppen!

Anmälan till Tempo Documentary Award och Tempo Short Award är nu öppen! Läs mer om tävlingarna och hur då anmäler dig här. Deadline för anmälan är 13 november.

Tempo Pitch och Short Dox Radio

Tempos tävlingar för projekt i utvecklingsfasen och för korta radiodokumentärer är två av festivalens mest populära programpunkter. Anmälan öppnar senare i höst.

Anmälan till New Doc är nu öppen!

New Doc är sektionen för dig som är ny inom dokumentärbranschen, oavsett ålder! Här letar vi efter nya spännande röster som tillför någonting unikt till genren. Läs mer och anmäl dig här!

Köp ackreditering till early bird-pris!

Lång framförhållning? Köp din branschackreditering redan nu till early bird-pris! Fram till årsskiftet kan du fynda ackreditering för endast 500 sek (ex moms), ordinarie pris 700 sek. Anmäl dig!