• Dag

  lördag 18 februari

  Tid

  12.00

  Var

  Centrum för fotografi

 • Dag

  söndag 12 mars

  Tid

  13.00

  Var

  Centrum för fotografi

 • Utställning och samtal: UKRAINIAN WARCHIVE

  I tider av krig och oro är det ingen tillfällighet att något av det första som attackeras är våra arkiv, bibliotek, museer och monument –en krigföring Ryssland just nu utövar mot Ukraina. Att attackera kulturarv handlar om att attackera en nations identitet och integritet. Ett försök att skriva om en hel regions historia. Sedan den 24 februari 2022 har miljoner ukrainare blivit vittnen och offer för det största kriget i Europa på decennier. Tack vare att de flesta av oss idag har tillgång till någon form av inspelningsenhet fångas varje krigsscen och varje brott av invånarna i Ukraina.

  Ukrainian Warchive är ett digitalt arkiv med målet att bevara detta dokumentära material och ge stöd till ukrainska fotografer som dokumenterar händelserna i sitt hemland. I utställningen Invasion ställer Centrum för fotografi ut nio av de ukrainska fotografer som dokumenterar den ryska invasionen av Ukraina. Fotografierna fokuserar främst på den militära aggressionens konsekvenser och människornas vardag under kriget. Bilderna varierar i genre från reportagefotografi till konstnärliga tolkningar av händelser med dokumentärfotografiet som nyckelmedium.

  Utställningen arrangeras i samarbete med Ukrainian Warchive och cureras av Emine Ziyatdinova. Ukrainian Warchive stöds av Svenska institutet och Hasselbladstiftelsen. Utställningen äger rum på Centrum för fotografi från den 18 februari till den 12 mars.

  Öppettider

  Torsdag – fredag 12 – 17

  Lördag – söndag 12 – 16

  SAMTAL: UKRAINIAN WARCHIVE
  Tempo och Centrum för fotografi arrangerar ett samtal mellan Emine Ziyatdinova och ukrainska fotografer.

  Söndag 12 mars, 13.00-15.00, Centrum för fotografi. Fri entré

  Sektioner

  Artiklar

  Bransch

  Film

  Foto

  Ljud

  Samtal

  Scen

  Mer film!

  Music & Arts

  New Doc

  Stefan Jarl International Documentary Award

  Tempo Documentary Award

  Tempo Short Award

  Top Docs

  New Doc 1

  New Doc 2

  New Doc 3

  Tempo Short Award 1

  Tempo Short Award 2