Hoppa till innehåll
Dag
fredag 10 mars
Tid
10.00
Var
Biblioteket Live (fri entré, men föranmälan krävs)

Nytt för i år är att Tempo och Sveriges Radio bjuder in till en dag helt ägnad åt det dokumentära ljudberättandet. Dagen är till för dokumentärmakare inom alla genrer som är nyfikna på ljudberättande – erfarna som oerfarna – och som vill träffa nya och gamla kollegor. Följ med in i studion när två dokumentärmakare berättar om varsitt pågående projekt och lyssna på en framtidsspaning – ett panelsamtal om ljuddokumentärens framtid. Vilka är trenderna och vad efterfrågar publiken?

Ta också chansen att speed-dejta några av landets mest kvalificerade dokumentärproducenter. Ett unikt tillfälle att få hjälp att utveckla tankar och idéer kring ett eget projekt, helt förutsättningslöst.

Du kan även anmäla dig till årets pitchtävling för dokumentärt ljudberättande! Inför en jury bestående av producenter från P1, P3 och P4 Dokumentär får fem utvalda projekt pitcha sin idé live på scen och svara på frågor. Vinnande bidrag tar hem prissumman på 10 000 kronor och två halvdagar med en producent från Sveriges Radio för att utveckla sin idé.

På eftermiddagen blir det uppspelning av de nominerade bidragen i årets Short Dox Radio och ett P3 Dokumentär-quiz i baren.

SE DETALJSCHEMA HÄR

Fredag 10 mars, 10.00-15.00, Biblioteket Live.

Dagen fortsätter sedan på Scandic Malmen 15.15-17.15.

Dagen är gratis men föranmälan krävs.
Anmäl dig senast 7 mars till radio@tempofestival.se

Speed-dejting

Har du en idé för dokumentärt ljudberättande och vill presentera den för den etablerade branschen? Under en timme får du träffa erfarna producenter och testa din idé. Kanske uppstår just det samarbete du behöver för att utveckla din idé vidare!

Deadline för att anmäla dig till speed-dejtingen är 21 februari. Maila till radio@tempofestival.se och ange SPEED-DEJT i ämnesraden.

Pitchtävling för bästa ljuddokumentäridé

Tävla om att delta i Tempos nya pitchtävling för ljud! Skicka in ett programförslag på max en A4 där du beskriver din idé, huvudkaraktärer och en kort storyline. Bifoga också ett ljudprov på max 5 min. De bästa bidragen får pitcha sin idé live på scen och svara på frågor om den för en jury bestående av producenter från P1, P3 och P4 Dokumentär. Priset är 10 000 kronor och två halvdagar med en producent från Sveriges Radio för att utveckla sin idé. 

Deadline för att anmäla dig till pitchen är 16 februari. Maila till radio@tempofestival och ange PITCH i ämnesraden.