• Dag

  söndag 12 mars

  Tid

  14.00

  Var

  Klarabiografen

 • Kärlek på svenska

  En varm och omtumlande resa genom vardagen från Karesuando i norr till Ystad i söder över åldrar, kön och nationaliteter om det som både förenar och skiljer oss åt – kärleken. Kärleken är allt! Som en vind, som ögonblicket av skratt med en döende partner, som lyckoruset på grusvägen hem, som saknad efter någon som funnits eller ännu inte dykt upp i ens liv – uttrycken är oändliga i Staffan Juléns förtroliga långfilm Kärlek på svenska. Staffan Juléns intervjuer är även utgångspunkten för författaren Marit Kaplas bok med samma namn som filmen. Hennes läsning ur boken ackompanjeras av specialskriven filmmusik komponerad av Philippe Boix-Vives och framförd av Anders Lagerqvist, violin, och Philippe Boix-Vives, elektronik. Efter filmvisningen följer ett samtal med Staffan Julén och Marit Kapla om deras dokumentära samarbete, modererat av Folke Tersman, professor i filosofi och ställföreträdande VD för Institutet för Framtidsstudier.

  Kärlek på svenska är den första filmen i seminarieserien Jakten på det autentiska som arrangeras av Kulturhuset Stadsteatern och Institutet för framtidsstudier, i samarbete med Tempo Dokumentärfestival. 

   

  Söndag 12 mars kl 14.00-17.00, Kulturhuset Stadsteatern

   

  Samtal: Jakten på det autentiska

  Tempo och Kulturhuset presenterar samtalsserien Jakten på det autentiska. Den 12 mars premiärvisas Staffan Juléns Kärlek på svenska som är den första filmen i seminarieserien. Kommande visningar sker den 2, 4, 16 och 23 april på Kulturhuset i Stockholm. Staffan Juléns filmer Lyubov – kärlek på ryska samt Waiting for Life visas tillsammans med Erik Gandinis The Swedish Theory of Love och Sarah Polleys Stories We Tell. Efter varje visning modererar Marit Kapla ett samtal mellan inbjudna gäster på teman runt kärlek, filmkonst och autenticitet.

  För mer info, se Kulturhusets hemsida.

   

  • Regissör

   Staffan Juhlén

  • Producent

   Daniel Pynnönen

  • År

   2023

  • Land

   Sverige

  • Speltid

   100 min

  • Undertexter

   Engelska

  • Festivalsektion

   Specialvisningar

  Sektioner

  Artiklar

  Bransch

  Film

  Foto

  Ljud

  Samtal

  Scen

  Mer film!

  Music & Arts

  New Doc

  Stefan Jarl International Documentary Award

  Tempo Documentary Award

  Tempo Short Award

  Top Docs

  New Doc 1

  New Doc 2

  New Doc 3

  Tempo Short Award 1

  Tempo Short Award 2