Hoppa till innehåll
Dag
söndag 12 mars
Tid
14.00
Var
Klarabiografen

En varm och omtumlande resa genom vardagen från Karesuando i norr till Ystad i söder över åldrar, kön och nationaliteter om det som både förenar och skiljer oss åt – kärleken. Kärleken är allt! Som en vind, som ögonblicket av skratt med en döende partner, som lyckoruset på grusvägen hem, som saknad efter någon som funnits eller ännu inte dykt upp i ens liv – uttrycken är oändliga i Staffan Juléns förtroliga långfilm Kärlek på svenska. Staffan Juléns intervjuer är även utgångspunkten för författaren Marit Kaplas bok med samma namn som filmen. Hennes läsning ur boken ackompanjeras av specialskriven filmmusik komponerad av Philippe Boix-Vives och framförd av Anders Lagerqvist, violin, och Philippe Boix-Vives, elektronik. Efter filmvisningen följer ett samtal med Staffan Julén och Marit Kapla om deras dokumentära samarbete, modererat av Folke Tersman, professor i filosofi och ställföreträdande VD för Institutet för Framtidsstudier.

Kärlek på svenska är den första filmen i seminarieserien Jakten på det autentiska som arrangeras av Kulturhuset Stadsteatern och Institutet för framtidsstudier, i samarbete med Tempo Dokumentärfestival. 

 

Söndag 12 mars kl 14.00-17.00, Kulturhuset Stadsteatern

 

Samtal: Jakten på det autentiska

Tempo och Kulturhuset presenterar samtalsserien Jakten på det autentiska. Den 12 mars premiärvisas Staffan Juléns Kärlek på svenska som är den första filmen i seminarieserien. Kommande visningar sker den 2, 4, 16 och 23 april på Kulturhuset i Stockholm. Staffan Juléns filmer Lyubov – kärlek på ryska samt Waiting for Life visas tillsammans med Erik Gandinis The Swedish Theory of Love och Sarah Polleys Stories We Tell. Efter varje visning modererar Marit Kapla ett samtal mellan inbjudna gäster på teman runt kärlek, filmkonst och autenticitet.

För mer info, se Kulturhusets hemsida.

 

Regissör

Staffan Juhlén

Producent

Daniel Pynnönen

År

2023

Land

Sverige

Speltid

100 min

Undertexter

Engelska

Festivalsektion

Specialvisningar