Biljetter

Så här köper du biljetter:

Surfa runt på vår sajt och hitta det du vill se. Lägg till dessa programpunkter i mitt schema. När du sedan vill köpa biljetterna kan du trycka på “buy ticket” under vilken programpunkt som helst. Du kommer då att hamna på Ticksters webshop där filmerna på ditt schema finns samlade.

Du kan också köpa biljetter direkt via Ticksters webshop. 

Supportfrågor kring biljetter via webben ring Ticksters support, 0771-47 70 70.

Biljetter och årskort kan från och med 8 februari även köpas i KulturDirekts disk i Kulturhuset, Sergels torg 3.

Öppettider Kulturdirekt: 

Måndag–fredag 11:00–18:00
Lördag–söndag 11:00–16:00

Under festivalen öppnar biljettkassorna en timme före första visning på respektive visningsställe och stänger i samband med att sista visningen börjar.

OBS! ENBART KORTKÖP I FESTIVALENS BILJETTKASSOR!
Köpt biljett återlöses ej. Kom i tid till visningarna annars kan det vara fullt i salongen. Åldersgräns för filmvisningarna är 15 år!

Priser

Film/Work In Progress-dagen: 80 kronor
Sound Sauna: 80 kronor
Radio: 20 kronor
Filmfrukost: 180 kronor
Galainvigning: 250 kronor
Seminarier/masterclasses: Fritt inträde med årskort i mån av plats.
Avslutningsfest: Fri entré innan midnatt, därefter 120 kronor.
Övriga events: Fri entré om inget annat anges

Årskort: 60 kronor (40 kr för studerande, arbetslösa och pensionärer). Obligatoriskt och personligt. Visas upp tillsammans med biljett vid varje föreställning. Årskortet gäller mellan februari 2017 och februari 2018 och ger dig inbjudningar till minst 4 förhandsvisningar fram till nästa festival!

Erbjudande: Om du är född 1999 får du ett gratis årskort mot uppvisande av legitimation.

Festivalpaket: Köp 3 eller fler biljetter vid samma tillfälle så bjuder vi på ett årskort! Kan ej kombineras med andra rabatter och erbjudanden. Du måste lägga till årskortet i din beställning på Tickster, men du får det utan extra kostnad.

Docs under the Influence

Dokumentärfilmen besitter den magiska kraften att påverka och inspirera sin åskådare, ibland genom personliga berättelser och ibland genom att skildra större samhällsfenomen. I samarbete med Influence Film Club gör vi en djupdykning i några av årets mest spännande filmer. Möt regissörerna bakom filmerna »The Land of the Enlightened«, »Cheer Up« och »Gaza Surf Club« i samtal efter filmvisningen.

Het och omslutande radio på Tempo

Tempo bjuder på roande och oroande radio på olika platser under festivalen. Nytt för i år är vår heta Sound Sauna på Finlandsinstitutet och vår förradio innan filmvisningarna med 3 minuter tätt dokumentärt berättande. Till Tempo Audio Night har vi bjudit in en av Storbritanniens mest framstående radioproducenter Eleanor McDowall, grundare av Radio Atlas, som sprider radiokonst från hela världen. Välkommen in i den audiella verkligheten!

Fira 8 mars på Tempo

Det har blivit en tradition att fira internationella kvinnodagen på Tempo Dokumentärfestival och självklart gör vi så även i år. Kryp ner i biografstolen tillsammans med fenomenala kvinnor från historien eller träffa några av årets mest formstarka kvinnliga regissörer. Programmet den 8 mars bjuder bland annat på starka kvinnoporträtt av mödrar och mormödrar, »Horungen« och »Min mor«, kvinnliga coming of age-skildringar av spännande debutanter, »Shapeshifters« och »Loving Lorna« . Detta och mycket mer i årets kvinnotäta program.

Idrotten genom kameran

Den som gillar idrott och det som händer runt omkring går inte lottlös på årets Tempo. Tvärtom. Men Tempo höjer alltid blicken till vad som sker utanför planerna och resultaten. Möt våldsamma huliganer och stressade bollspelare i »Forever Pure«. Heja på hejarklacksledarna i »Cheer Up«. Surfa mot frihet i »Gaza Surf Club«. Och bli bättre dansare – och människor – tillsammans med fotbollsspelarna i Östersund FK i »See the Man«. Missa ingen av dem!

Tempo på Instagram

Läs mer!