Hoppa till innehåll

Den 25:e upplagan av Tempo Dokumentärfestival kom att präglas av ett högt engagemang från såväl bransch som publik. Bland höjdpunkterna under festivalen märktes fullsatta visningar av de svenska premiärerna av Gustav Ågerstrands film om Sara Parkman Som vi har älskat och Johan Palmgrens och Isabel Anderssons Meteoriten. Visningarna av Lina Soualems Bye Bye Tiberias förgylldes av samtal med den medverkande Hiam Abbass som gästade festivalen.

Sven Blumes film Lewerentz Divine Darkness visades i Markuskyrkan som ritats av arkitekten Sigurd Lewerentz själv och i samarbete med Konträr visade vi VR-verket In Pursuit of Repetitive Beats om acid house-scenen i Storbritannien på 90-talet.

Branschprogrammet innehöll bland annat en utökad work in progress-sektion och ett samtal om AI inom dokumentärfilm med den brittiska regissören Sophie Compton. Branschprogrammet var otroligt välbesökt och vi såg en dryg fördubbling av branschpubliken.

Tempo kunde även meddela en ökning av prispengarna i de två svenska tävlingarna Tempo Documentary Award och Tempo Short Award där det totala värdet av priserna uppgår till 200 000 kr.

Nästa festival kommer att äga rum den 3-9 mars 2025.

Fler nyheter