Hoppa till innehåll
Ivana Lalovic, branschproducent på Tempo Dokumentärfestival

Ivana Lalovic tillträder som Tempo Dokumentärfestivals nya branschproducent inför festivalen 2024. Hon lämnar närmast ett uppdrag som filmkonsulent på Film Stockholm. Med sin bakgrund inom långfilm och kortfilm såväl som internationella samproduktioner tar hon med sig en gedigen erfarenhet till sin nya roll.

– Svensk dokumentärfilm är i världsklass! Jag brinner för kreativa processer och ser väldigt mycket fram emot att utveckla Tempos branschprogram till en relevant och inspirerande mötesplats för filmbranschen, säger Ivana Lalovic. 

I sin roll på Film Stockholm har Ivana samproducerat flera svenska filmer som belönats med Guldbaggar och vunnit priser på Sundance, Tribeca och Clermont-Ferrand. 

– Med min internationella bakgrund inom samproduktion tror jag mig vara rätt person för att utifrån branschens behov skapa en plattform som ligger i framkant!  Till programmet bjuder vi in samtidens mest intressanta gäster och aktörer, och skapar tillsammans en mötesplats där vi kan samtala och inspireras av varandra. 

Ivana Lalovic är utbildad på statliga filmskolan i Zürich och arbetar sedan 2008 som manusförfattare, regissör och producent. Tre av hennes kortfilmer har nominerats till schweiziska filmpriset Quartz (motsvarande Guldbaggen) och har tävlat i över 200 internationella filmfestivaler. Hennes kortfilmen Public gatherings tävlade på Uppsala Kortfilmfestival, don´t dream in German i Venedig och hennes debutlångfilm Sitting next to Zoe hade världspremiär på Rome Cinema Fest följt av flertalet festivalvisningar och utmärkelser samt med biografpremiär i Schweiz 2014.  Ivana är även grundare av dokumentärfilmsworkshopen 5x5x5 som är sedan 2011 en permanent del av festivalprogrammet till Internationale Kurzfilmtage Winterthur.

Vi är väldigt glada över att välkomna Ivana Lalovic som ny producent för Tempos branschprogram!

Vi vill också passa på att tacka Sigrid Hadenius-Ebner för de år hon som branschproducent varit med och utvecklat Tempos branschprogram till att bli en kreativ och inkluderande plattform.

Fler nyheter