Hoppa till innehåll
Pitch under Tempo Dokumentärfestivals ljuddag.

Nu öppnar anmälan till Tempo Ljudpitch – Sveriges enda ljuddokumentärtävling! Ljudpitchen arrangeras i samarbete med Sveriges Radio.

Sverige har en dokumentärtradition i världsklass. Efterfrågan på ljuddokumentärer har ökat markant de senaste åren och nya berättelser och perspektiv eftersöks. Sök till Tempo Ljudpitch och få chansen att utveckla din idé tillsammans med erfarna producenter på Sveriges radios dokumentärredaktioner. 

Vem kan anmäla sig?
En stark berättelse kan finnas hos erfarna dokumentärmakare likväl som hos dig som ännu inte gjort en dokumentär. Vi ser gärna att även verksamma dokumentärfilmare som vill testa radiomediet söker. Tempo ljudpitch är forumet för alla med en bra idé.

Anmälan:  
Fyll i anmälan och skicka ett ljudprov med dokumentärens huvudperson (max 5 min) till ljud@tempofestival.se

Notera att du inte kan tävla med samma bidrag i Tempo Short Dox Radio.

Tre utvalda bidrag får pitcha sin idé för en jury på scen under ljudbranchdagen på Tempofestivalen, den 8 mars 2024. Vinnande projekt får 10.000 kronor och två halvdagar med en radiodokumentär-producent på Sveriges Radio för att utveckla idén. Förhoppningen är att det vinnande projektet ska kunna bli en radiodokumentär.

Anmäl din ljuddokumentärpitch senast den 5 februari 2024. De tre utvalda bidragen kommer meddelas i början av februari och få vidare instruktioner inför pitchen.

Fler nyheter