Tempo söker praktikanter

Vill du praktisera på en dynamisk, rolig och kreativ arbetsplats? Tempo Dokumentärfestival söker praktikanter under perioden oktober 2023 – april 2024.

Praktiken kan göras på hel- eller deltid och viss flexibilitet kring arbetsperioden finns. Festivalen äger rum vecka 10 och vi ser gärna att du kan vara med en bra bit inför det. 

Praktikant inom kommunikationsteamet

Som praktikant i kommunikationsteamet får du erfarenhet av ingå i ett kreativt samarbete. Du får utifrån vår kommunikationsplan vara med och publicera och skapa innehåll till våra sociala medie-kanaler. Du får också vara med och skapa digitala annonser och följa upp resultat, samt skapa och publicera innehåll på vår webb. Det finns utrymme för dig att komma med egna idéer på hur vi bäst kommunicerar till våra mottagare.   

Praktikant inom produktion/event

Under din praktikperiod på Tempo Dokumentärfestival får du vara med inför, i planeringsfas och i genomförandet av vår festival som innehåller ca 80 visningar, invigning på Rival, prisgala och avslutningsfest och därtill en rad specialarrangemang. Du ingår i produktionsteamet och får tillsammans med producenten utrymme att kreativt planera delar av vår festival.  

Välkommen med din ansökan eller med eventuella frågor till Ida Thorén, Festivalchef, ida.thoren@tempofestival.se  

Fler nyheter

12 september 2023

Anmälan öppen till Tempos svenska tävlingar!

Nu öppnar anmälan för Tempos tre svenska tävlingar, Tempo Documentary Award, Tempo Short Award och New Doc. Deadline för tävlingarna är den 14 november 2023.

Läs

28 augusti 2023

Tempo söker praktikanter

Vill du praktisera på en dynamisk, rolig och kreativ arbetsplats? Tempo Dokumentärfestival söker praktikanter under perioden oktober 2023 – april 2024.

Läs

16 juni 2023

Samarbeta med Tempo Dokumentärfestival

Tempo letar kontinuerligt efter samarbeten och partnerskap med relevanta aktörer. Har du en idé om samarbete eller vill veta mer om oss? Hör av dig!

Läs

16 juni 2023

Viktiga datum under hösten och vintern

Sommaren står för dörren, men redan nu vill vi tipsa om några viktiga datum i höst och vinter.

Läs

28 mars 2023

Stor publikökning under årets festival!

Ett stort och varmt tack från Tempo till alla som har varit delaktiga i årets festival genom att visa dokumentärer, medverka i samtal, samverka, vara volontär eller publik! Årets festival hade en 45% publikökning från förra året.

Läs

28 mars 2023

Jakten på det autentiska

Vad och vem uppfattas som autentisk? Hur har synen på det autentiska förändrats över tid? Hur arbetar dokumentären och fiktionsfilmen med begreppet? Vad förenar jakten på det autentiska med jakten på kärleken? Frågorna utgör utgångspunkt för fyra tillfällen med filmvisningar och samtal med bokens författare och andra gäster.

Läs