Stor publikökning under årets festival!

Ett stort och varmt tack från Tempo till alla som har varit delaktiga i årets festival genom att visa dokumentärer, medverka i samtal, samverka, vara volontär eller publik! Vi är väldigt glada när vi blickar tillbaka på årets festivalupplaga och konstaterar att publiken definitivt är tillbaka efter pandemin. Årets festival hade en 45% publikökning från förra året! Tack till er alla!

En av nyheterna i årets program var en branschdag för dokumentärt ljudberättande som gjordes i samarbete med Sveriges Radio. Bland höjdpunkterna fanns även karaokevisningen av Karaoke Paradise och bastulyssning av korta radiodokumentärer, båda i samarbete med Finlandsinstitutet. Festivalen invigdes med den svenska premiären av And the King Said, What a Fantastic Machine! av Axel Danielson och Maximilien van Aertryck som även höll en masterclass. Det var också premiär för den efterlängtade filmen Ola Magnell – Den motvillige rockpoeten som visades följt av en musikakt där bland andra Tomas Andersson Wij och Marie Bergman stod för magi. Flera av kortfilmsblocken fick också flyttas till större salonger på grund av högt publiktryck.

Vi ser fram emot att träffa er alla igen vid nästa års festival som kommer ske 4-10 mars 2024!

Fler nyheter

12 september 2023

Anmälan öppen till Tempos svenska tävlingar!

Nu öppnar anmälan för Tempos tre svenska tävlingar, Tempo Documentary Award, Tempo Short Award och New Doc. Deadline för tävlingarna är den 14 november 2023.

Läs

28 augusti 2023

Tempo söker praktikanter

Vill du praktisera på en dynamisk, rolig och kreativ arbetsplats? Tempo Dokumentärfestival söker praktikanter under perioden oktober 2023 – april 2024.

Läs

16 juni 2023

Samarbeta med Tempo Dokumentärfestival

Tempo letar kontinuerligt efter samarbeten och partnerskap med relevanta aktörer. Har du en idé om samarbete eller vill veta mer om oss? Hör av dig!

Läs

16 juni 2023

Viktiga datum under hösten och vintern

Sommaren står för dörren, men redan nu vill vi tipsa om några viktiga datum i höst och vinter.

Läs

28 mars 2023

Stor publikökning under årets festival!

Ett stort och varmt tack från Tempo till alla som har varit delaktiga i årets festival genom att visa dokumentärer, medverka i samtal, samverka, vara volontär eller publik! Årets festival hade en 45% publikökning från förra året.

Läs

28 mars 2023

Jakten på det autentiska

Vad och vem uppfattas som autentisk? Hur har synen på det autentiska förändrats över tid? Hur arbetar dokumentären och fiktionsfilmen med begreppet? Vad förenar jakten på det autentiska med jakten på kärleken? Frågorna utgör utgångspunkt för fyra tillfällen med filmvisningar och samtal med bokens författare och andra gäster.

Läs