Hoppa till innehåll

Ett stort och varmt tack från Tempo till alla som har varit delaktiga i årets festival genom att visa dokumentärer, medverka i samtal, samverka, vara volontär eller publik! Vi är väldigt glada när vi blickar tillbaka på årets festivalupplaga och konstaterar att publiken definitivt är tillbaka efter pandemin. Årets festival hade en 45% publikökning från förra året! Tack till er alla!

En av nyheterna i årets program var en branschdag för dokumentärt ljudberättande som gjordes i samarbete med Sveriges Radio. Bland höjdpunkterna fanns även karaokevisningen av Karaoke Paradise och bastulyssning av korta radiodokumentärer, båda i samarbete med Finlandsinstitutet. Festivalen invigdes med den svenska premiären av And the King Said, What a Fantastic Machine! av Axel Danielson och Maximilien van Aertryck som även höll en masterclass. Det var också premiär för den efterlängtade filmen Ola Magnell – Den motvillige rockpoeten som visades följt av en musikakt där bland andra Tomas Andersson Wij och Marie Bergman stod för magi. Flera av kortfilmsblocken fick också flyttas till större salonger på grund av högt publiktryck.

Vi ser fram emot att träffa er alla igen vid nästa års festival som kommer ske 4-10 mars 2024!

Fler nyheter

Vinnarna på den 25 upplagan av Tempo Dokumentärfestival!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestival är nu utsedda. Under lördagskvällen har pristagarna i Tempos sju tävlingskategorier fått ta emot sina utmärkelser. Nedan följer namnen på vinnarna och de som fått hedersomnämnande samt juryns motivering till de respektive …