Praktik på Tempo

Tempo har plats för praktikanter med inriktning på kommunikation! 

Tempo Dokumentärfestival äger rum den 6-12 mars 2023, på en rad platser i Stockholmsregionen och även med digitala visningar som når hela landet.

Vi är en dokumentärfestival som har film, radio, foto och även scenkonst i programmet. Vi ordnar också en rad branschaktiviteter med huvudfokus på dokumentärfilmare.

En praktik hos oss ger insyn i bland annat projektplanering och finansiering av stora kulturarrangemang, marknadsföring, pressarbete, publikarbete, produktion och webbproduktion. Praktiken innebär stort eget ansvar under handledning och huvudfokus för praktikplatsen kommer vara att stärka upp vårt kommunikationsteam. Så kunskaper i adobe-programmen och/eller fotografi är det en välkommen merit.

Praktik på Tempo innebär också goda möjligheter att knyta kontakter inom film- och kulturvärlden och våra praktikanter är välkomna att följa med på festivalens möten och ta del av skapandet av en festival i alla dess faser.

Mer information om Tempo Dokumentärfestival finns här på hemsidan.

Anmäl dig genom att maila info@tempofestival.se

Fler nyheter

12 mars 2023

Årets vinnare på Tempo Dokumentärfestival!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestivals tjugofjärde upplaga är nu utsedda. Under lördagskvällen har pristagarna i Tempos sju tävlingskategorier fått ta emot sina utmärkelser vid en ceremoni på Teater Tre i Stockholm. Under kvällen tillkännagavs också vem som fick Anna-priset som delades ut av WIFT. På söndag 12 mars, mellan klockan 10.00 och 23.59 kommer alla…

Läs

06 mars 2023

Idag invigs Tempo Dokumentärfestival!

Nu inleds veckan som rymmer 14 radioverk, 19 internationella filmer, över 20 regissörsbesök, 35 svenska premiärer och 55 unikt utvalda dokumentärer!  I år har Tempo gjort det lättare att inte behöva välja mellan vad du vill se. Med Tempos Festivalpaket 4 för 3 får du automatiskt den sista biljetten på köpet när du köper fyra vid samma…

Läs

01 mars 2023

Vi höjer prissummorna i alla våra filmtävlingar!

Tack vare ökat stöd från våra bidragsgivare och nya samarbetspartners kan vi i år höja prissummorna i alla våra filmtävlingar! Vi är oerhört glada över att ha inlett ett samarbete med Dagsljus, teknikuthyrning av professionell filmutrustning som skapats av filmarbetare för filmarbetare!

Läs

28 februari 2023

Nu är det bara en vecka kvar till festivalstart!

Med endast sju dagar kvar till det högtidliga öppnandet av Tempo 2023 gör vi sju nedslag i programpunkter som vi ser fram emot!

Läs

22 februari 2023

Spännande gäster, samtal och programpunkter utöver det vanliga väntar om mindre än två veckor!

Tempo är en festival för dokumentära uttryck, det betyder att förutom film finns flera spännande konstformer i programmet, som radio och dokumentär scenkonst!

Läs

15 februari 2023

Årets fokus på Tempo Dokumentärfestival är Digitala Speglingar

Under rubriken Digitala speglingar botaniserar vi bland dokumentärer som på olika sätt reflekterar en värld som präglas av en digital verklighet.  I samband med årets fokus har Tempo bjudit in flera olika skribenter att formulera sig på temat.

Läs