Praktik på Tempo

Tempo har plats för praktikanter med inriktning på kommunikation! 

Tempo Dokumentärfestival äger rum den 6-12 mars 2023, på en rad platser i Stockholmsregionen och även med digitala visningar som når hela landet.

Vi är en dokumentärfestival som har film, radio, foto och även scenkonst i programmet. Vi ordnar också en rad branschaktiviteter med huvudfokus på dokumentärfilmare.

En praktik hos oss ger insyn i bland annat projektplanering och finansiering av stora kulturarrangemang, marknadsföring, pressarbete, publikarbete, produktion och webbproduktion. Praktiken innebär stort eget ansvar under handledning och huvudfokus för praktikplatsen kommer vara att stärka upp vårt kommunikationsteam. Så kunskaper i adobe-programmen och/eller fotografi är det en välkommen merit.

Praktik på Tempo innebär också goda möjligheter att knyta kontakter inom film- och kulturvärlden och våra praktikanter är välkomna att följa med på festivalens möten och ta del av skapandet av en festival i alla dess faser.

Mer information om Tempo Dokumentärfestival finns här på hemsidan.

Anmäl dig genom att maila info@tempofestival.se

Fler nyheter

12 september 2023

Anmälan öppen till Tempos svenska tävlingar!

Nu öppnar anmälan för Tempos tre svenska tävlingar, Tempo Documentary Award, Tempo Short Award och New Doc. Deadline för tävlingarna är den 14 november 2023.

Läs

28 augusti 2023

Tempo söker praktikanter

Vill du praktisera på en dynamisk, rolig och kreativ arbetsplats? Tempo Dokumentärfestival söker praktikanter under perioden oktober 2023 – april 2024.

Läs

16 juni 2023

Samarbeta med Tempo Dokumentärfestival

Tempo letar kontinuerligt efter samarbeten och partnerskap med relevanta aktörer. Har du en idé om samarbete eller vill veta mer om oss? Hör av dig!

Läs

16 juni 2023

Viktiga datum under hösten och vintern

Sommaren står för dörren, men redan nu vill vi tipsa om några viktiga datum i höst och vinter.

Läs

28 mars 2023

Stor publikökning under årets festival!

Ett stort och varmt tack från Tempo till alla som har varit delaktiga i årets festival genom att visa dokumentärer, medverka i samtal, samverka, vara volontär eller publik! Årets festival hade en 45% publikökning från förra året.

Läs

28 mars 2023

Jakten på det autentiska

Vad och vem uppfattas som autentisk? Hur har synen på det autentiska förändrats över tid? Hur arbetar dokumentären och fiktionsfilmen med begreppet? Vad förenar jakten på det autentiska med jakten på kärleken? Frågorna utgör utgångspunkt för fyra tillfällen med filmvisningar och samtal med bokens författare och andra gäster.

Läs