Ida Thorén blir ny festivalchef

Ida Thorén tillträder som Tempo Dokumentärfestivals nya festivalchef den 20 september. Hon lämnar närmast ett uppdrag som filmkonsulent på Film i Sörmland. Med sin bakgrund inom bland annat biograf- och publikverksamhet tar hon med sig en gedigen erfarenhet till sin nya roll.

I konsulentuppdraget har Ida Thorén arbetat med visnings- och talangfrågor och har bland annat varit med och utvecklat Biolabb, en innovations- och utvecklingsplattform för landets biografer. Under sitt yrkesliv har hon arbetat både med visnings- och biografutveckling på olika sätt, bland annat genom ett nationellt publikprojekt tillsammans med Folkets Bio och ett projekt på Fyrisbiografen i Uppsala. Med ytterligare erfarenheter inom kultursektorn, genom såväl kommunala uppdrag som inom ideell sektor, tar hon med sig en bred erfarenhetspalett in i sin nya roll.

– Jag har fått mitt drömuppdrag! Det ska bli otroligt spännande att få arbeta med den festival jag själv under många år älskat att besöka. Och jag känner mig nyfiken på att både få lära känna Tempo ännu mer som festival och dess publik och deltagare på djupet, säger Ida Thorén.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta med Ida! Hennes erfarenheter av publikarbete och av att driva strukturell utveckling kommer bli en stor tillgång för festivalen, säger Ulrika Bandeira, programchef för Tempo.

– Intresset för dokumentära uttryck är stort. Samtidigt har våra vanor att se och uppleva saker tillsammans ändrats, inte bara till följd av pandemin utan också på grund av det stora och tillgängliga utbudet som finns att ta del av hemifrån. Jag tror att den gemensamma upplevelsen är viktigare än någonsin. Och att vi får chans att prata om det vi har upplevt. Jag hoppas kunna bidra till att nya besökare hittar till festivalen och att festivaltrogna vill ha mer, avslutar Ida.

Fler nyheter

29 november 2022

Lägg ett paket med festivalfrossa under julgranen! 

Ge bort fyra fantastiska dokumentärer till någon du tycker om! Saker kan man ha för många av men berättelser slutar aldrig att berika. I vårt gedigna program ryms berättelser från hela världen. Välj mellan exklusiva visningar av internationella dokumentärer, svenska premiärer och kortfilmspaket. Pris: 300 kr (värde 400 kr) fram till den 18 december 2022….

Läs

25 november 2022

Praktik på Tempo

Tempo har plats för praktikanter med inriktning på kommunikation!  Tempo Dokumentärfestival äger rum den 6-12 mars 2023, på en rad platser i Stockholmsregionen och även med digitala visningar som når hela landet. Vi är en dokumentärfestival som har film, radio, foto och även scenkonst i programmet. Vi ordnar också en rad branschaktiviteter med huvudfokus på dokumentärfilmare….

Läs

24 november 2022

Nu öppnar Tempo Pitch!

Välkommen att söka till Sveriges största professionella dokumentärpitch! Finansiärer är Film Stockholm, SVT Dokumentär och Svenska Filminstitutet. Tempo Pitch består av 90 000 kr i utvecklingsmedel till vinnande dokumentärfilmsprojekt.

Läs

24 oktober 2022

Se samtalet om dokumentärer för barn och unga från Tiny Tempo

Den 12 oktober sparkade festivalen Tiny Tempo igång. Då arrangerades också ett samtal om vikten att att skapa högkvalitativt dokumentärt material för unga publiker. Se det inspelade samtalet nedan.

Läs

29 september 2022

Anmälan till Tempos tävlingar öppnar!

Nu öppnar anmälan för tre av Tempos svenska tävlingar: Tempo Documentary Award, Tempo Short Award och New Doc. Filmerna får vara producerade tidigast april 2022.

Läs

15 september 2022

Tiny Tempo släpper programmet

Den 6–12 mars 2023 äger Tempo Dokumentärfestival rum för 24:e gången, men innan dess arrangerar vi Tiny Tempo. 12–17 oktober är det dags för den andra upplagan av festivalen med dokumentärer för barn och unga. Programmet har nu släppts och biljetter finns att köpa. Läs mer och boka här. Varmt välkomna!

Läs