Ida Thorén blir ny festivalchef

Ida Thorén tillträder som Tempo Dokumentärfestivals nya festivalchef den 20 september. Hon lämnar närmast ett uppdrag som filmkonsulent på Film i Sörmland. Med sin bakgrund inom bland annat biograf- och publikverksamhet tar hon med sig en gedigen erfarenhet till sin nya roll.

I konsulentuppdraget har Ida Thorén arbetat med visnings- och talangfrågor och har bland annat varit med och utvecklat Biolabb, en innovations- och utvecklingsplattform för landets biografer. Under sitt yrkesliv har hon arbetat både med visnings- och biografutveckling på olika sätt, bland annat genom ett nationellt publikprojekt tillsammans med Folkets Bio och ett projekt på Fyrisbiografen i Uppsala. Med ytterligare erfarenheter inom kultursektorn, genom såväl kommunala uppdrag som inom ideell sektor, tar hon med sig en bred erfarenhetspalett in i sin nya roll.

– Jag har fått mitt drömuppdrag! Det ska bli otroligt spännande att få arbeta med den festival jag själv under många år älskat att besöka. Och jag känner mig nyfiken på att både få lära känna Tempo ännu mer som festival och dess publik och deltagare på djupet, säger Ida Thorén.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta med Ida! Hennes erfarenheter av publikarbete och av att driva strukturell utveckling kommer bli en stor tillgång för festivalen, säger Ulrika Bandeira, programchef för Tempo.

– Intresset för dokumentära uttryck är stort. Samtidigt har våra vanor att se och uppleva saker tillsammans ändrats, inte bara till följd av pandemin utan också på grund av det stora och tillgängliga utbudet som finns att ta del av hemifrån. Jag tror att den gemensamma upplevelsen är viktigare än någonsin. Och att vi får chans att prata om det vi har upplevt. Jag hoppas kunna bidra till att nya besökare hittar till festivalen och att festivaltrogna vill ha mer, avslutar Ida.

Fler nyheter

12 september 2023

Anmälan öppen till Tempos svenska tävlingar!

Nu öppnar anmälan för Tempos tre svenska tävlingar, Tempo Documentary Award, Tempo Short Award och New Doc. Deadline för tävlingarna är den 14 november 2023.

Läs

28 augusti 2023

Tempo söker praktikanter

Vill du praktisera på en dynamisk, rolig och kreativ arbetsplats? Tempo Dokumentärfestival söker praktikanter under perioden oktober 2023 – april 2024.

Läs

16 juni 2023

Samarbeta med Tempo Dokumentärfestival

Tempo letar kontinuerligt efter samarbeten och partnerskap med relevanta aktörer. Har du en idé om samarbete eller vill veta mer om oss? Hör av dig!

Läs

16 juni 2023

Viktiga datum under hösten och vintern

Sommaren står för dörren, men redan nu vill vi tipsa om några viktiga datum i höst och vinter.

Läs

28 mars 2023

Stor publikökning under årets festival!

Ett stort och varmt tack från Tempo till alla som har varit delaktiga i årets festival genom att visa dokumentärer, medverka i samtal, samverka, vara volontär eller publik! Årets festival hade en 45% publikökning från förra året.

Läs

28 mars 2023

Jakten på det autentiska

Vad och vem uppfattas som autentisk? Hur har synen på det autentiska förändrats över tid? Hur arbetar dokumentären och fiktionsfilmen med begreppet? Vad förenar jakten på det autentiska med jakten på kärleken? Frågorna utgör utgångspunkt för fyra tillfällen med filmvisningar och samtal med bokens författare och andra gäster.

Läs