Ida Thorén blir ny festivalchef

Ida Thorén tillträder som Tempo Dokumentärfestivals nya festivalchef den 20 september. Hon lämnar närmast ett uppdrag som filmkonsulent på Film i Sörmland. Med sin bakgrund inom bland annat biograf- och publikverksamhet tar hon med sig en gedigen erfarenhet till sin nya roll.

I konsulentuppdraget har Ida Thorén arbetat med visnings- och talangfrågor och har bland annat varit med och utvecklat Biolabb, en innovations- och utvecklingsplattform för landets biografer. Under sitt yrkesliv har hon arbetat både med visnings- och biografutveckling på olika sätt, bland annat genom ett nationellt publikprojekt tillsammans med Folkets Bio och ett projekt på Fyrisbiografen i Uppsala. Med ytterligare erfarenheter inom kultursektorn, genom såväl kommunala uppdrag som inom ideell sektor, tar hon med sig en bred erfarenhetspalett in i sin nya roll.

– Jag har fått mitt drömuppdrag! Det ska bli otroligt spännande att få arbeta med den festival jag själv under många år älskat att besöka. Och jag känner mig nyfiken på att både få lära känna Tempo ännu mer som festival och dess publik och deltagare på djupet, säger Ida Thorén.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta med Ida! Hennes erfarenheter av publikarbete och av att driva strukturell utveckling kommer bli en stor tillgång för festivalen, säger Ulrika Bandeira, programchef för Tempo.

– Intresset för dokumentära uttryck är stort. Samtidigt har våra vanor att se och uppleva saker tillsammans ändrats, inte bara till följd av pandemin utan också på grund av det stora och tillgängliga utbudet som finns att ta del av hemifrån. Jag tror att den gemensamma upplevelsen är viktigare än någonsin. Och att vi får chans att prata om det vi har upplevt. Jag hoppas kunna bidra till att nya besökare hittar till festivalen och att festivaltrogna vill ha mer, avslutar Ida.

Fler nyheter

12 mars 2023

Årets vinnare på Tempo Dokumentärfestival!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestivals tjugofjärde upplaga är nu utsedda. Under lördagskvällen har pristagarna i Tempos sju tävlingskategorier fått ta emot sina utmärkelser vid en ceremoni på Teater Tre i Stockholm. Under kvällen tillkännagavs också vem som fick Anna-priset som delades ut av WIFT. På söndag 12 mars, mellan klockan 10.00 och 23.59 kommer alla…

Läs

06 mars 2023

Idag invigs Tempo Dokumentärfestival!

Nu inleds veckan som rymmer 14 radioverk, 19 internationella filmer, över 20 regissörsbesök, 35 svenska premiärer och 55 unikt utvalda dokumentärer!  I år har Tempo gjort det lättare att inte behöva välja mellan vad du vill se. Med Tempos Festivalpaket 4 för 3 får du automatiskt den sista biljetten på köpet när du köper fyra vid samma…

Läs

01 mars 2023

Vi höjer prissummorna i alla våra filmtävlingar!

Tack vare ökat stöd från våra bidragsgivare och nya samarbetspartners kan vi i år höja prissummorna i alla våra filmtävlingar! Vi är oerhört glada över att ha inlett ett samarbete med Dagsljus, teknikuthyrning av professionell filmutrustning som skapats av filmarbetare för filmarbetare!

Läs

28 februari 2023

Nu är det bara en vecka kvar till festivalstart!

Med endast sju dagar kvar till det högtidliga öppnandet av Tempo 2023 gör vi sju nedslag i programpunkter som vi ser fram emot!

Läs

22 februari 2023

Spännande gäster, samtal och programpunkter utöver det vanliga väntar om mindre än två veckor!

Tempo är en festival för dokumentära uttryck, det betyder att förutom film finns flera spännande konstformer i programmet, som radio och dokumentär scenkonst!

Läs

15 februari 2023

Årets fokus på Tempo Dokumentärfestival är Digitala Speglingar

Under rubriken Digitala speglingar botaniserar vi bland dokumentärer som på olika sätt reflekterar en värld som präglas av en digital verklighet.  I samband med årets fokus har Tempo bjudit in flera olika skribenter att formulera sig på temat.

Läs