Hoppa till innehåll

Ida Thorén tillträder som Tempo Dokumentärfestivals nya festivalchef den 20 september. Hon lämnar närmast ett uppdrag som filmkonsulent på Film i Sörmland. Med sin bakgrund inom bland annat biograf- och publikverksamhet tar hon med sig en gedigen erfarenhet till sin nya roll.

I konsulentuppdraget har Ida Thorén arbetat med visnings- och talangfrågor och har bland annat varit med och utvecklat Biolabb, en innovations- och utvecklingsplattform för landets biografer. Under sitt yrkesliv har hon arbetat både med visnings- och biografutveckling på olika sätt, bland annat genom ett nationellt publikprojekt tillsammans med Folkets Bio och ett projekt på Fyrisbiografen i Uppsala. Med ytterligare erfarenheter inom kultursektorn, genom såväl kommunala uppdrag som inom ideell sektor, tar hon med sig en bred erfarenhetspalett in i sin nya roll.

– Jag har fått mitt drömuppdrag! Det ska bli otroligt spännande att få arbeta med den festival jag själv under många år älskat att besöka. Och jag känner mig nyfiken på att både få lära känna Tempo ännu mer som festival och dess publik och deltagare på djupet, säger Ida Thorén.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta med Ida! Hennes erfarenheter av publikarbete och av att driva strukturell utveckling kommer bli en stor tillgång för festivalen, säger Ulrika Bandeira, programchef för Tempo.

– Intresset för dokumentära uttryck är stort. Samtidigt har våra vanor att se och uppleva saker tillsammans ändrats, inte bara till följd av pandemin utan också på grund av det stora och tillgängliga utbudet som finns att ta del av hemifrån. Jag tror att den gemensamma upplevelsen är viktigare än någonsin. Och att vi får chans att prata om det vi har upplevt. Jag hoppas kunna bidra till att nya besökare hittar till festivalen och att festivaltrogna vill ha mer, avslutar Ida.

Fler nyheter

Spetsa öronen och slut ögonen

Kan dokumentärt berättande ske med enbart ljud? Vi säger självklart ja! För andra året i rad bjuder Tempo Dokumentärfestival in till en dag i ljudets ära. Mona Abbasnejad är redaktör för Tempos ljudprogram och lyfter dokumentärens förmåga att påverka.– Jag …