Hoppa till innehåll

Välkomna på gratis utomhusbio! Nu på fredag 5 augusti visar vi filmen LuchadorasJärva Filmfestival. Filmstart ca 18.15.

Luchadoras visades i tävlan på årets Tempo och handlar om kvinnliga lucha libre-fighters i Ciudad Juárez i Mexiko.

Om filmen
I Ciudad Juárez kräver drogkartellernas sammandrabbningar många liv. Det är också en otroligt farlig plats för kvinnor där mord, kidnappningar och misshandel har blivit vardag för stadens invånare. Här bor Baby Star, Lady Candy och Mini Serenita. Alla är de lucha libre-stjärnor och alla kämpar de på olika sätt för en bättre tillvaro. Lady Candy vill återförenas med sina döttrar som hennes expartner har tagit med sig över gränsen till USA. Baby Star planerar att flytta till Mexico City för att på allvar satsa på wrestling-karriären. Och Mini Serenita drömmer om att lämna sitt hårda fabriksarbete och skapa ett bättre liv. Utanför ringen organiserar de kurser i självförsvar för att stärka kvinnorna i området.

Luchadoras är en färgsprakande film om kamp, både i och utanför ringen.

Fler nyheter

Vinnarna på den 25 upplagan av Tempo Dokumentärfestival!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestival är nu utsedda. Under lördagskvällen har pristagarna i Tempos sju tävlingskategorier fått ta emot sina utmärkelser. Nedan följer namnen på vinnarna och de som fått hedersomnämnande samt juryns motivering till de respektive …