Luchadoras på Järva filmfestival

Välkomna på gratis utomhusbio! Nu på fredag 5 augusti visar vi filmen LuchadorasJärva Filmfestival. Filmstart ca 18.15.

Luchadoras visades i tävlan på årets Tempo och handlar om kvinnliga lucha libre-fighters i Ciudad Juárez i Mexiko.

Om filmen
I Ciudad Juárez kräver drogkartellernas sammandrabbningar många liv. Det är också en otroligt farlig plats för kvinnor där mord, kidnappningar och misshandel har blivit vardag för stadens invånare. Här bor Baby Star, Lady Candy och Mini Serenita. Alla är de lucha libre-stjärnor och alla kämpar de på olika sätt för en bättre tillvaro. Lady Candy vill återförenas med sina döttrar som hennes expartner har tagit med sig över gränsen till USA. Baby Star planerar att flytta till Mexico City för att på allvar satsa på wrestling-karriären. Och Mini Serenita drömmer om att lämna sitt hårda fabriksarbete och skapa ett bättre liv. Utanför ringen organiserar de kurser i självförsvar för att stärka kvinnorna i området.

Luchadoras är en färgsprakande film om kamp, både i och utanför ringen.

Fler nyheter

29 september 2022

Anmälan till Tempos tävlingar öppnar!

Nu öppnar anmälan för tre av Tempos svenska tävlingar: Tempo Documentary Award, Tempo Short Award och New Doc. Filmerna får vara producerade tidigast april 2022.

Läs

15 september 2022

Tiny Tempo släpper programmet

Den 6–12 mars 2023 äger Tempo Dokumentärfestival rum för 24:e gången, men innan dess arrangerar vi Tiny Tempo. 12–17 oktober är det dags för den andra upplagan av festivalen med dokumentärer för barn och unga. Programmet har nu släppts och biljetter finns att köpa. Läs mer och boka här. Varmt välkomna!

Läs

15 september 2022

Ida Thorén blir ny festivalchef

Ida Thorén tillträder som Tempo Dokumentärfestivals nya festivalchef den 20 september.

Läs

12 september 2022

Specialvisning av Joyce Carol Oates ”A Body in the Service of Mind”

Tempo bjuder i samarbete med Årsta Folkets Hus in till en filmvisning av Joyce Carol Oates ”A Body in the Service of Mind”. Efter filmen följer ett samtal med filmens regissör Stig Björkman och filmens producent och manusförfattare Stina Gardell, som modereras av Tempo Dokumentärfestivals programchef Ulrika Bandeira.

Läs

17 augusti 2022

Isländsk basket, franska hiphopdansare och svenskt dataspel på andra upplagan av Tiny Tempo

Den 12–17 oktober arrangeras för andra året dokumentärfestivalen Tiny Tempo för barn och unga. Då ges möjlighet att ta del av nya och klassiska dokumentärer om allt från isländska baskettjejer, drömmen om att bli professionell dansare, till att komma ut som queer i högstadiet – och hur en stekhet sommar utspelar sig för 14-åriga Shabu…

Läs

01 augusti 2022

Luchadoras på Järva filmfestival

Välkomna på gratis utomhusbio! Nu på fredag 5 augusti visar vi filmen Luchadoras på Järva Filmfestival.

Läs