Luchadoras på Järva filmfestival

Välkomna på gratis utomhusbio! Nu på fredag 5 augusti visar vi filmen LuchadorasJärva Filmfestival. Filmstart ca 18.15.

Luchadoras visades i tävlan på årets Tempo och handlar om kvinnliga lucha libre-fighters i Ciudad Juárez i Mexiko.

Om filmen
I Ciudad Juárez kräver drogkartellernas sammandrabbningar många liv. Det är också en otroligt farlig plats för kvinnor där mord, kidnappningar och misshandel har blivit vardag för stadens invånare. Här bor Baby Star, Lady Candy och Mini Serenita. Alla är de lucha libre-stjärnor och alla kämpar de på olika sätt för en bättre tillvaro. Lady Candy vill återförenas med sina döttrar som hennes expartner har tagit med sig över gränsen till USA. Baby Star planerar att flytta till Mexico City för att på allvar satsa på wrestling-karriären. Och Mini Serenita drömmer om att lämna sitt hårda fabriksarbete och skapa ett bättre liv. Utanför ringen organiserar de kurser i självförsvar för att stärka kvinnorna i området.

Luchadoras är en färgsprakande film om kamp, både i och utanför ringen.

Fler nyheter

12 september 2023

Anmälan öppen till Tempos svenska tävlingar!

Nu öppnar anmälan för Tempos tre svenska tävlingar, Tempo Documentary Award, Tempo Short Award och New Doc. Deadline för tävlingarna är den 14 november 2023.

Läs

28 augusti 2023

Tempo söker praktikanter

Vill du praktisera på en dynamisk, rolig och kreativ arbetsplats? Tempo Dokumentärfestival söker praktikanter under perioden oktober 2023 – april 2024.

Läs

16 juni 2023

Samarbeta med Tempo Dokumentärfestival

Tempo letar kontinuerligt efter samarbeten och partnerskap med relevanta aktörer. Har du en idé om samarbete eller vill veta mer om oss? Hör av dig!

Läs

16 juni 2023

Viktiga datum under hösten och vintern

Sommaren står för dörren, men redan nu vill vi tipsa om några viktiga datum i höst och vinter.

Läs

28 mars 2023

Stor publikökning under årets festival!

Ett stort och varmt tack från Tempo till alla som har varit delaktiga i årets festival genom att visa dokumentärer, medverka i samtal, samverka, vara volontär eller publik! Årets festival hade en 45% publikökning från förra året.

Läs

28 mars 2023

Jakten på det autentiska

Vad och vem uppfattas som autentisk? Hur har synen på det autentiska förändrats över tid? Hur arbetar dokumentären och fiktionsfilmen med begreppet? Vad förenar jakten på det autentiska med jakten på kärleken? Frågorna utgör utgångspunkt för fyra tillfällen med filmvisningar och samtal med bokens författare och andra gäster.

Läs