Luchadoras på Järva filmfestival

Välkomna på gratis utomhusbio! Nu på fredag 5 augusti visar vi filmen LuchadorasJärva Filmfestival. Filmstart ca 18.15.

Luchadoras visades i tävlan på årets Tempo och handlar om kvinnliga lucha libre-fighters i Ciudad Juárez i Mexiko.

Om filmen
I Ciudad Juárez kräver drogkartellernas sammandrabbningar många liv. Det är också en otroligt farlig plats för kvinnor där mord, kidnappningar och misshandel har blivit vardag för stadens invånare. Här bor Baby Star, Lady Candy och Mini Serenita. Alla är de lucha libre-stjärnor och alla kämpar de på olika sätt för en bättre tillvaro. Lady Candy vill återförenas med sina döttrar som hennes expartner har tagit med sig över gränsen till USA. Baby Star planerar att flytta till Mexico City för att på allvar satsa på wrestling-karriären. Och Mini Serenita drömmer om att lämna sitt hårda fabriksarbete och skapa ett bättre liv. Utanför ringen organiserar de kurser i självförsvar för att stärka kvinnorna i området.

Luchadoras är en färgsprakande film om kamp, både i och utanför ringen.

Fler nyheter

12 mars 2023

Årets vinnare på Tempo Dokumentärfestival!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestivals tjugofjärde upplaga är nu utsedda. Under lördagskvällen har pristagarna i Tempos sju tävlingskategorier fått ta emot sina utmärkelser vid en ceremoni på Teater Tre i Stockholm. Under kvällen tillkännagavs också vem som fick Anna-priset som delades ut av WIFT. På söndag 12 mars, mellan klockan 10.00 och 23.59 kommer alla…

Läs

06 mars 2023

Idag invigs Tempo Dokumentärfestival!

Nu inleds veckan som rymmer 14 radioverk, 19 internationella filmer, över 20 regissörsbesök, 35 svenska premiärer och 55 unikt utvalda dokumentärer!  I år har Tempo gjort det lättare att inte behöva välja mellan vad du vill se. Med Tempos Festivalpaket 4 för 3 får du automatiskt den sista biljetten på köpet när du köper fyra vid samma…

Läs

01 mars 2023

Vi höjer prissummorna i alla våra filmtävlingar!

Tack vare ökat stöd från våra bidragsgivare och nya samarbetspartners kan vi i år höja prissummorna i alla våra filmtävlingar! Vi är oerhört glada över att ha inlett ett samarbete med Dagsljus, teknikuthyrning av professionell filmutrustning som skapats av filmarbetare för filmarbetare!

Läs

28 februari 2023

Nu är det bara en vecka kvar till festivalstart!

Med endast sju dagar kvar till det högtidliga öppnandet av Tempo 2023 gör vi sju nedslag i programpunkter som vi ser fram emot!

Läs

22 februari 2023

Spännande gäster, samtal och programpunkter utöver det vanliga väntar om mindre än två veckor!

Tempo är en festival för dokumentära uttryck, det betyder att förutom film finns flera spännande konstformer i programmet, som radio och dokumentär scenkonst!

Läs

15 februari 2023

Årets fokus på Tempo Dokumentärfestival är Digitala Speglingar

Under rubriken Digitala speglingar botaniserar vi bland dokumentärer som på olika sätt reflekterar en värld som präglas av en digital verklighet.  I samband med årets fokus har Tempo bjudit in flera olika skribenter att formulera sig på temat.

Läs