Dokumentärhelg med radio, dansfilm och digital repris av vinnarfilmer

Film är bäst på bio och näst bäst hemma i soffan. Lyssnar på radio gör vi oftast hemma, men det kan också vara en upplevelse på biograf. På Zita kan du ta del av tio berättelser på tre minuter styck – de radiodokumentärer som ingår i sektionen Radio Short Dox. På söndag eftermiddag har vi också en premiärvisning av Marcus Lindeens kortfilm Dear Dancer på Moderna Museet, med samtal efteråt.

I kväll koras alla vinnarna i Tempos sju olika tävlingar och de titlarna kommer direkt efter prisgalan att kunna ses digitalt via Draken Film, från klockan 22.00 till 23.59 i morgon kväll.

DEAR DANCER – Kortfilm och samtal
Se filmen Dear Dancer av den prisbelönta regissören Marcus Lindeen. Följ med på och utanför scenen när den legendariska koreografen Deborah Hay och det svenska danskompaniet Cullberg tar sig an att – trots pandemin – nå fram till premiären av det nya verket Horse.

Efter filmvisningen leder Cecilia Roos ett samtal om filmen, arbetsprocessen och dansen med Marcus Lindeen, Deborah Hay och Agnieszka Sjökvist Dlugoszewska.

I samarbete med Filmklubben Moderna Museet.
Söndag 13 mars 14.00 Auditoriet på Moderna Museet
Läs mer och köp biljett HÄR.

HÄR kan du lyssna på bidragen i Short Dox Radio. Bidragen kommer också att spelas upp på Zita Folkets Bio (Birger Jarlsgatan 37), söndag 13 mars klockan 16.15. Det är fritt inträde, ingen biljett krävs. Läs mer om vilka titlar som ingår HÄR.

NÅGRA AV HELGENS FILMTIPS:

THE MUSHROOM SPEAKS. Marion Neuman. Schweiz, 2021, 90 min, svensk premiär!
Matsutake är en av världens mest värdefulla svampar. I Japan var den tidigare vanlig, men när skogsbruket förändrades förvandlades den till en delikatess som säljs för tiotusentals kronor kilot. Denna dyrgrip är utgångspunkt för en resa genom svamparnas fascinerande värld.

Lördag 12 mars 14.15 Victoria 4
Söndag 13 mars 15.30 Cinema Aspen + digitalt Q&A med regissören

Läs mer och boka biljett HÄR.

LUCHADORAS. Paola Calvo & Patrick Jasim. Mexiko/Tyskland, 2021, 93 min, svensk premiär!
I Ciudad Juárez kräver drogkartellernas sammandrabbningar många liv. Här bor Baby Star, Lady Candy och Mini Serenita. Alla tre är lucha libre-stjärnor och kämpar på olika sätt för en bättre tillvaro, både i och utanför brottningsringen.

Söndag 13 mars 19.45 Victoria 2
Läs mer och boka biljett HÄR.

THERE WILL BE NO MORE NIGHTÉléonore Weber. Frankrike, 2020, 77 min, svensk premiär!
En våldsam och påträngande inblick i hur krig mer och mer förs med hjälp av ny teknologi. Och där svaret på teknologiernas inneboende problem nästan alltid verkar vara mer teknik, snarare än en rannsakan av teknikens moraliska konsekvenser.

Söndag 13 mars 15.30 Zita 2
Läs mer och boka biljett HÄR.

THE WITCHES OF THE ORIENT. Julien Faraut. Frankrike, 2021, 100 min, svensk premiär!
Detta är berättelsen om det japanska volleybollag som i den västerländska pressen fick smeknamnet ”häxorna från Orienten”, eftersom de ansågs nästintill oslagbara efter osannolika 258 vinster i rad. Julien Farauts dokumentär är en stilfull och spännande blandning av arkivfilm, intervjuer och animerade klipp.

Lördag 12 mars 15.00  Zita 1
Söndag 13 mars 13.30 Zita 2

Läs mer och köp biljett HÄR

Trevlig helg önskar vi på Tempo!

Fler nyheter

29 mars 2022

Tempo söker ny verksamhetsledare

Tempo Dokumentärfestival söker ny verksamhetsledare/festivalchef. Vi erbjuder en spännande arbetsplats som är både kreativ, utvecklande och händelserik.

Läs

16 mars 2022

Tack för i år!

Tempo Dokumentärfestival är över för den här gången och vi vill tacka er alla som bidragit till en magisk festivalvecka! Efter sju dagar med över 120 programpunkter känner vi oss stolta, lyckliga och berikade efter alla möten och intryck. Tack för att du varit en del av detta och vi har redan börjat planera inför…

Läs

12 mars 2022

Årets vinnare på Tempo!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestivals tjugotredje upplaga är nu utsedda. Under lördagskvällen har pristagarna i Tempos sju tävlingskategorier fått ta emot sina utmärkelser vid en ceremoni på Teater Tre i Stockholm.

Läs

12 mars 2022

Dokumentärhelg med radio, dansfilm och digital repris av vinnarfilmer

Film är bäst på bio och näst bäst hemma i soffan. Lyssnar på radio gör vi oftast hemma, men det kan också vara en upplevelse på biograf. På Zita kan du ta del av tio berättelser på tre minuter styck – de radiodokumentärer som ingår i sektionen Radio Short Dox. På söndag eftermiddag har vi…

Läs

11 mars 2022

Sveriges största dokumentärfestival går mot final

Helgen är här och såklart är den fullmatad med filmvisningar på Tempo. Dokumentärer om allt från internationella adoptioner, klassresor, jakten på framgång och status – till engagerat miljöarbete. I år välkomnar vi två nya biografer som samarbetar med Tempo.

Läs

10 mars 2022

Världspremiärer och dokumentärer från hela världen på Tempo

Helgen närmar sig och här kommer några nya axplock ur programmet. Jacob Frösséns nya film Ahmadu, om Ahmadu Jah, ingår i Tempos sektion Music & Arts och får premiär på fredag kväll. Världspremiär blir det också för nästan alla de kortfilmer som ingår i sektionen New Doc, där regissörerna också har chansen att vinna Tempos…

Läs