Ta chansen att möta regissörer och medverkande

Vi har ju inte varit bortskämda med att få träffas i stora sammanhang på så länge, och därför känns det extra värdefullt att vi på årets festival återigen får chansen att mötas på biograferna. I kväll och i morgon finns många filmer i programmet som får besök och samtal efter visningarna. Och publiken får chansen att ställa frågor. För dig som inte kan vara på plats – och istället tittar hemifrån – är detta en påminnelse om några av de filmer som får premiär också via det digitala filmpasset och sedan är tillgängliga i 48 timmar.

KÄRLEK & SKILSMÄSSA. Maud Nycander. Sverige, 2022, 78 min.
En varm och mänsklig dokumentär om Johan och Lena som efter 25 år tillsammans har kommit fram till att skilsmässa är det enda sättet att fortsätta känna kärleken. Äktenskapet har gått i stå, de känner båda en längtan efter något annat. De ska nu skiljas, men som vänner.

Regissören Maud Nycander, filmens klippare Mattias Johansson och det medverkande paret Lena och Johan samtalar efter kvällens visning.
8/3 Biograf Victoria, kl 17.30. Läs mer och köp biljett HÄR.

CALENDAR GIRLS. Maria Loohufvud & Love Martinsen. Sverige, 2022, 84 min, svensk premiär!
Efter den bejublade invigningsvisningen i går kväll ges två nya chanser att se denna livsbejakande dokumentär. Möt Calendar Girls, Floridas mest hängivna dansgrupp för kvinnor över 60. En film som uppmanar alla att dansa, följa sin passion och hitta sitt eget local girl gang. Innan det är för sent.

Regissörerna Maria Loohufvud & Love Martinsen och medverkande Patty Hinshaw Dershem, som också är årets poster girl för Tempo, är på plats efter kvällens visning. I morgon kväll håller Patty ställningarna på egen hand för det Q&A som hålls efter visningen. 
8/3 Biograf Victoria, kl 19.45 och 9/3 kl 17.45. Läs mer och köp biljett HÄR.

ETT JÄVLA LIV – EN FILM. OM BODIL MALMSTEN. Sindra Grahn. Sverige, 2022, 58 min, svensk premiär!
Bodil Malmstens hela person och liv var motsägelsefullt, hon utstrålade ljus men bar på ett inre mörker. Nu är det premiär för dokumentären om vår folkkära poet och författare, som vi saknar efter hennes för tidiga bortgång för sex år sedan.

Regissör Sindra Grahn är på plats för Q&A efter visningen.
9/3 Biograf Victoria, kl 17.30. Läs mer och köp biljett HÄR.

THE SCARS OF ALI BOULALA. Max Eriksson. Sverige, 2021, 100 min.
I mitten av 90-talet dyker plötsligt en 16-åring från Sverige upp och välter den internationella skateboardscenen. Ali Boulala och hans internationella gäng, unga killar som också sponsras av ett känt skateboardmärke, ger sig ut på en tio år lång världsturné präglad av gränsöverskridande åkning och gränslöst festande. Ett party som slutar tvärt med en fruktansvärd olycka 2007.

Regissör Max Eriksson och Ali Boulala är på plats för Q&A efter visningen.
9/3 Biograf Victoria, kl 19.15. Läs mer och köp biljett HÄR.

COURAGE. Aliaksei Paluyan. Belarus/Tyskland, 2021, 90 min, svensk premiär!
Courage är en högaktuell film – en berättelse om mod, motstånd och om hur en aktivistisk kamp kan organiseras. Maryna, Pavel och Denis ansluter sig till massprotesterna vid valet 2020 mot den den sittande presidenten i Belarus, landet som har kallats Europas sista diktatur.

Regissören Aliaksei Paluyan samtalar med Inna Bukshtynovich från Civil Rights Defenders efter visningen.
9/3 Biograf Victoria, kl 19.30. Läs mer och köp biljett HÄR.

TOUCHING FREEDOM. Manal Masri. Sverige, 2022, 73 min, svensk premiär!
I oktober 2014 hamnar Kobane i världens fokus när IS efter aggressiva attacker tar över kontrollen av staden. För vännerna Jenkidar och Hussein blir det ett självklart beslut att engagera sig i kampen för kurdisk självständighet – med kameran som vapen.

Regissören Manal Masri och producenten Ove Rishøj Jensen närvarar vid Q&A efter visningen på Zita.
9/3 Biograf Zita, 19.15 och Mångkulturellt Centrum, Fittja, kl 18.00. (Fri entré på MKC)
Läs mer och köp biljett HÄR.

Välkommen att se hela programmet på tempofestival.se 

 

Fler nyheter

29 september 2022

Anmälan till Tempos tävlingar öppnar!

Nu öppnar anmälan för tre av Tempos svenska tävlingar: Tempo Documentary Award, Tempo Short Award och New Doc. Filmerna får vara producerade tidigast april 2022.

Läs

15 september 2022

Tiny Tempo släpper programmet

Den 6–12 mars 2023 äger Tempo Dokumentärfestival rum för 24:e gången, men innan dess arrangerar vi Tiny Tempo. 12–17 oktober är det dags för den andra upplagan av festivalen med dokumentärer för barn och unga. Programmet har nu släppts och biljetter finns att köpa. Läs mer och boka här. Varmt välkomna!

Läs

15 september 2022

Ida Thorén blir ny festivalchef

Ida Thorén tillträder som Tempo Dokumentärfestivals nya festivalchef den 20 september.

Läs

12 september 2022

Specialvisning av Joyce Carol Oates ”A Body in the Service of Mind”

Tempo bjuder i samarbete med Årsta Folkets Hus in till en filmvisning av Joyce Carol Oates ”A Body in the Service of Mind”. Efter filmen följer ett samtal med filmens regissör Stig Björkman och filmens producent och manusförfattare Stina Gardell, som modereras av Tempo Dokumentärfestivals programchef Ulrika Bandeira.

Läs

17 augusti 2022

Isländsk basket, franska hiphopdansare och svenskt dataspel på andra upplagan av Tiny Tempo

Den 12–17 oktober arrangeras för andra året dokumentärfestivalen Tiny Tempo för barn och unga. Då ges möjlighet att ta del av nya och klassiska dokumentärer om allt från isländska baskettjejer, drömmen om att bli professionell dansare, till att komma ut som queer i högstadiet – och hur en stekhet sommar utspelar sig för 14-åriga Shabu…

Läs

01 augusti 2022

Luchadoras på Järva filmfestival

Välkomna på gratis utomhusbio! Nu på fredag 5 augusti visar vi filmen Luchadoras på Järva Filmfestival.

Läs