Hoppa till innehåll
Dag
måndag 4 mars
Tid
00.00
Var
Draken Film

Tempo firar 25 årsjubileum! För att blicka tillbaka på åren som gått bad vi regissörerna Stig Björkman, Mia Engberg och Daniel Aguirre att välja ut varsin film från vår filmkatalog. Filmerna finns tillgängliga hela festivalveckan på Draken Film.

Gulbaggebelönade At Night I Fly skildrar det ökända New Folsom Prison i USA, en isolerad brutal värld med tungt beväpnade vakter och krig mellan rivaliserande gäng. Men genom ett kulturprojekt väcks hopp, då fångarna genom ord och musik får möjlighet att mötas.

Stig Björkmans motivering:
”Välkommen till Folsom Prison! Ni är här på egen risk!” Tidigt i filmen möts filmteamet av varningen – Folsom härbärgerar några av USA:s farligaste fångar, många av dem dömda till livstid, eller mer! De berättelser som långsamt avtäcks är lika uppskakande som berörande, och man förstår att det har krävt förtroende från båda håll för att dessa känslor har kunnat uppstå. Det är med sorg i hjärtat som man ser porten till det väldiga muromgärdade fängelsekomplexet slutas, sedan filmarnas visit är över.

Titel

At Night I Fly

Regissör

Michel Wenzer

Längd

1 tim 28 min

År

2011