Hoppa till innehåll
Dag
tisdag 7 mars
Tid
19.45
Var
Victoria 4
Dag
fredag 10 mars
Tid
18.00
Var
Zita 2

Med skakande bilder och vittnesmål från demokratikampens frontlinje väver Patricio Guzmán ihop Chiles komplexa historia med nutida, globala sociala rörelser. 

Den legendariske filmskaparen Patricio Guzmáns nya film skildrar upproren i Chile 2019 och den samhällsomstörtande rörelse som startade med några elevers protest mot den dyra kollektivtrafiken, och kulminerade med miljontals människor på gatorna och ett arbete med att skriva om konstitutionen. I centrum för denna enorma kraft stod kvinnorna. Deras krav på demokrati, ett mer jämlikt samhälle, bättre utbildning och sjukvård möttes med övervåld från regimen och många människor förlorade synen av de gummikulor som användes för att bryta upp demonstrationerna och sätta skräck i folket. Men hoppet vill inte ge vika. My Imaginary Country är en studie av en social rörelse, och ett dokument för framtiden, medan Chile gör upp med sitt förflutna och väljer vilken väg det ska ta. 

Visas med ljuddokumentären Torget med många namn av Leandro Netzell Cerón som handlar om det centrala torget i My Imaginary Country. Dokumentären var nominerad till Short Dox Radio 2022.

Sjunk ner i biostolen och njut av ljuddokumentären innan filmvisningen!

Tisdag 7 mars, 19.45, Victoria 4

Fredag 10 mars, 18.00, Zita 2

Regissör

Patricio Guzmán

Producent

Renate Sachse, Atacama Productions

År

2022

Land

Chile & Frankrike

Undertexter

Engelska

Speltid

83 min

Festivalsektion

Stefan Jarl International Documentary Award

Premiär

Svensk premiär