Hoppa till innehåll
Dag
tisdag 5 mars
Tid
18.15
Var
Zita 2
Dag
onsdag 6 mars
Tid
18.30
Var
Sofia Common

Inspelningen av Mounia Akls debutfilm blev en mardröm i efterbörden av den våldsamma explosion som ödelade stora delar av Beirut 2020.

Mounia är en ung filmare som börjat preppa för sin första spelfilm. Den internationella finansieringen är klar, skådespelare castade för en historia om en familj som väljer att lämna huvudstaden, med dess korruption och miljöproblem, för ett bättre liv på landet. Då inträffar katastrofen, när 2700 ton ammoniumnitrat dödar hundratals och förstör Beirut. Precis som många av stadens invånare frågar sig regissören och hennes team: ska vi stanna eller lämna? Filmen om inspelningen av Costa Brava – som till slut får premiär i Venedig – för tankarna till såväl Lost in La Mancha som Apocalypse Now.

 

Visningen onsdag 6 mars genomförs på baren Sofia Common i samarbete med det vandrande visningsprogrammet DIA. Kvällen introduceras av filmens samproducent Olivier Guerpillon. Baren öppnar en timme innan visningen och håller öppet efteråt då man är varmt välkommen att stanna kvar.

DIA har valt ut förfilmen The Palestinian Women av den libanesiska dokumentärfilmsregissören Jocelyne Saab från 1974 som visas innan filmen 6 mars.

REGISSÖR

Cyril Aris

PRODUCENT

Katharina Weser och Myriam Sassine

ÅR

2023

LÄNGD

87

LAND

Libanon och Tyskland

UNDERTEXTER

Engelska