fbpx

Valporr, valsedlar och verklighet!

Herregud, idag är det torsdag! Den här veckan trummar på i samma takt som Klas Dinger gjorde i den där filmen som ni såg på Victoria igår, ni vet The Heart is A Drum. Låt oss inte hänga kvar i det förflutna för länge för idag är det en ny helt fräsch dag med ett program så späckat att det luktar bacon… ja ja. Vi går vidare.

Idag rekommenderar vi utan omsvep att ni absolut inte får missa:

SIVANDIVAN

Bland dammiga notblad, rekvisita från förr och mängder av pressklipp sitter hon där, bortglömd och ensam. Hon är över 70 år och snart är hennes tid förbi. Men inte ännu. För Siv Wennberg har en plan. Innan hon dör ska hela världen få höra på vad hon har att säga. Hon ska minsann visa dem! Den här filmen går rakt in i hjärtat och stannar där, se den!

Peter & Matthew

DON’T BE A DICK ABOUT IT

Bröderna Peter och Matthew bor båda hemma och de älskar varandra villkorslöst men de blir också galna på varandra allt som oftast. Peter är besatt av TV-serien Survivor och återspelar elimineringsscenerna hemma i vardagsrummet varje kväll med familjen som deltagare. Årets indiepärla! Gillar du quirky feelgood när den är som bäst är det här filmen för dig.

I HAD A DREAM

Manuela och Daniela drömmer om att skapa en förändring i sitt land Italien, men istället möter de den hårda verkligheten av en växande populism. Filmen utforskar de senaste tio årens politiska klimat i landet, feministisk kamp och vardagslivet för de två kvinnorna som kämpar för ett mer inkluderande och jämställt samhälle.

Dessutom ordnas det samtal tillsammans med tankesmedjan Arena Idé om Italiens politiska klimat efter filmen. Missa ej!

The American Dream av Malin Lövkvist och Betty Regnström Larsson

NEW DOC (block 2 + 3)

Landets mest lovande regissörer har genom medverkan i New Doc chansen att vinna Tempos talangpris för oetablerade filmskapare på 40 000 kronor.

De medverkande är:
Motion mot huvudduk
The American Dream
Horan
Pappa
Nu finns jag igen

I vår ljudsektion erbjuder tre öronkittlande upplevelser

SHORT DOX RADIO

Sjunk ner, slut ögonen och lyssna till våra bidrag i tävlingen Short Dox Radio. Ramen är densamma som tidigare: En radiodokumentär på max tre minuter vinner 5 000 kronor och det vinnande bidraget får dessutom delta i den nordiska shortdoxtävlingen som äger rum i Danmark i vår.

AUDIO DARK ROOM – EROTISKA LJUDVERK

New York-baserade radiokollektivet In the Dark ger oss erotiska godbitar i ljudform! Med podcastfavoriter, x-rated radio och ljudarkiv är detta ett specialcurerat program med syfte att tillfredsställa fler sinnen än hörseln. Luta dig tillbaka och följ med på en resa från första kyssen till one-night-stands och valporr. Detta vill du inte missa!

AUDIORAMA PRESENTERAR: KUTIN | KINDLINGER & KUBISCH: DECOMPOSITION I + III

Österrikiska duon Kutin | Kindlinger (Peter Kutin och Florian Kindlinger) utforskar i Decomposition-serien ljud som vi normalt inte registrerar med våra sinnen.


Leave a Reply