fbpx

Tisdagens höjdpunkter!

Oj oj oj! Vilken fest det var igår. Det känns fantastiskt att festivalveckan är igång och programmet är det mest späckade någonsin så låt oss ta dig i handen och leda dig genom några av den här allra första dagens bästa programpunkter. Okej, häng med!

Hungary 2018 av Eszter Hajdú

HUNGARY 2018

Att vara oppositionspolitiker i det högerextrema Ungern är ingen lätt utmaning. I Eszter Hajdús film följer vi valrörelsen under våren 2018 ur vänsterledaren Ferenc Gyurcsánys perspektiv. På sina torgmöten vill han ingjuta hopp om förändring.

Hungary 2018 spelas kl. 17:00 på Victoria 2

Waithood. Samori Tovatt. Sverige, 2019.

WAITHOOD

På stranden Paradise i Gambia står solstolarna tomma. Fruktförsäljarna beklagar sig över den svaga turistsäsongen och över all inclusive-hotellens monopol på turisternas pengar. Samtidigt benar en kommission ut de korruptionsskandaler som kommit upp till ytan efter den tidigare diktatorns sorti.

Waithood spelas kl. 19:15 på Filmstaden Söder 9

The Search for General Tso

THE SEARCH FOR GENERAL TSO

Maträtten General Tsos kyckling finns på alla kinesiska restauranger runt om i USA. Men vem är den uppkallad efter? Ett spännande sökande efter rättens ursprung tar sin början och vi slungas tillsammans med kyckling och sås tillbaka till Kina.

The Search for General Tso spelas kl. 18:00 på Chong Qing och avnjuts tillsammans med vegetarisk buffé från Stockholms bästa kinakök!

Screwball av Billy Corben

SCREWBALL

 I jakten på den perfekta kroppen, söker sig kändisar och allt fler vanliga människor till prestationshöjande medel. En av dem är Porter Fischer, en självutnämnd professionell solarieanvändare som gärna vill se ut som Sylvester Stallone.

När Fischer träffar den den numera ökände Anthony Bosch blir han förförd av charm och smicker. I tron om att han investerar i en legitim skönhetsklinik skriver han en check på 4000 dollar till Anthony Bosch. Snart förstår han att något inte står rätt till och börjar luska i patientjournalerna.

Screwball spelas kl. 21:00 på Victoria 2.

Samtal Pågår

SAMTAL PÅGÅR

På vilka grunder skapas vårt arv? Vem bestämmer vad som ska lämnas kvar? Vilka historier prioriteras bort, och vilka röster kommer att saknas? Och hur kan vi återfinna det som redan blivit raderat? Hur ser vi till att producera en rättvis representation av Sverige till framtidens arv?

Serien Samtal pågår initierades under Tempos upplaga 2016 och går i filmaren, konsulenten och författaren Tove Torbiörnssons och filmaren och producenten Göran Gunérs anda. Det är ett tillfälle för samtal om filmers processer och unika värden, där olika erfarenheter, bilder och visioner delas.

Samtal Pågår börjar kl. 17:00 på Teater Lederman

Leave a Reply