Tempo-bloggare 2015

Vi är stolta över att presentera Tempo Dokumentärfestivals bloggare 2015! Här hittar du länkar och presentationer till årets representanter ute i bloggosfären. Bloggarna kommer fortlöpande att rapportera inför och under festivalen, komma med tips, recensioner och annat smått och gott! Mycket nöje!

Tjejfilm blogg1 

Lisa Forslund från nätverket Tjejfilm är själv filmskapare och är intresserad av det dokumentära berättandet, vem berättar om vem och vem berättas det för? Hon är i egenskap av att själv göra film intresserad processen och människorna bakom filmerna. Ni kommer få läsa om regissörerna och producenterna och rapportera om de möten hon förhoppningsvis kommer få med dem som gjort filmerna hon skriver om. 

Dokumentären om Rikard Wolff inviger Tempo!

Festivalen invigs med Rikard, om nyligen bortgångne Rikard Wolff – en av Sveriges största och mest omtyckta artister och en ikon inom hbtq–rörelsen. Rikard är en av de dokumentärer som speglar det övergripande temat för festivalen: Persona. Läs mer här.

Jobba som volontär på årets Tempo Dokumentärfestival!

Nu söker vi volontärer till årets festival! Jobba på biograferna, i pressdisken, som festivalfotograf eller på en mängd andra roliga events. Läs mer om hur du ansöker här.

Årets tema för Tempo Dokumentärfestival är Persona!

Vi tar temperaturen på samhället och dess individfixering. Begreppet Persona beskrivs inom psykologin som den roll individer spelar i sociala sammanhang och det beteende som de visar upp för omvärlden. Temat genomsyrar många av festivalens dokumentärer, till exempel Oscaraktuella Agnès Vardas Cannesbelönade Faces Places. Läs mer här.

Tio svenska långfilmsdokumentärer har nominerats till Tempo Documentary Award!

Samtliga nominerade filmer visas under Tempo Dokumentärfestival 5–11 mars, 2018. Priset delas ut till vinnaren på avslutningsgalan lördagen den 10 mars. Läs mer om alla nominerade långfilmsdokumentärer här.

Tempo på Instagram

Läs mer!