fbpx

Spana in onsdagens bästa filmer och event!

Det är redan onsdag och festivalen är i full gång! Igår åt vi fantastisk mat på ett fullsatt Chong Qing, kollade skruvad true crime med Billy Corben och mötte dokumentärmakare som presenterade sina framtida alster på Work in Progress! Bästa tisdagen på året?

The Trial

Idag bjuder programmet på tät politisk thriller i The Trial som handlar om spelet bakom Brasiliens första kvinnliga president Dilma Rousseffs fall och maktstrukturerna som möjliggjorde att högernationalisten Jair Bolsonaro tog makten.

I Krautrock-dockun The Heart is a Drum om det legendariska bandet NEU! och trummisen Klaus Dinger som slog sin ändlösa takt i hopp om att laga ett brustet hjärta.

Closing Time

I Closing Time följer vi med till en liten restaurang i nattens Taipei i en meditativ och visuellt slående skildring av det stilla livet i den stora staden. Vi avnjuter självklart filmen tillsammans med smarrig soppa!

Home Games

Dessutom visar vi Black Mother av Khalik Allah som bland annat gjort musikvideos för Beyoncé och Khalik kommer vara på plats för frågor efter filmen. Det blir även en Masterclass med Emmy-vinnande regissörerna Maryam Ebrahimi och Nima Sarvestani, gratisvisning S:t Jacobs kyrka av Maud Nycanders klassiker Nunnan och ett innerligt gripande porträtt av den 20-åriga fotbollsspelaren Alina Shilova som kämpar för att få tillvaron och fotbollen att hålla samman i Home Games.

Wow! Vilken onsdag! Nu kör vi!

Leave a Reply