fbpx

WORKERS! + Samtal

Förberedelserna är i full gång inför dagens möte. Banderollen till den stundande manifestationen stryks noggrant rynkfri och foton från tidigare protester sätts upp på väggarna i lokalen. I peruk eller med bortvänt ansikte håller sig flera av personerna i filmen anonyma. Det är inte lätt att vara öppen med att man säljer sex, stigmatiseringen är stor. Föreningen Scot-pep består av sexarbetare som organiserat sig och vill få till en lagändring i Skottland. Filmen ger röst åt deras krav på att röra sig bortom offerrollen och betraktas som experter på sitt eget liv och arbete.

I en tid där samhället blir allt mer polariserat och dokumentärfilmen har ökad genomslagskraft, hur förhåller vi oss till ansvar, exploatering av grupper och propaganda? Har filmen några möjligheter eller skyldigheter att ge röst åt minoriteter? Med avstamp i feministiska och queera strategier samtalar vi om vad det innebär att genom film ge form åt en politisk kamp.

 

Medverkande: Petra Bauer, konstnär och filmare; Ingrid Ryberg, filmforskare och regissör till filmen En armé av älskande; och Marit Östberg, Queeraktivist, journalist och filmskapare.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!