fbpx

Wild Youth – Slab City

Det har kallats ”The Last Free Space” – Slab City ett övergivet militärområde i hjärtat av Kaliforniens Badlands. 150 människor lever här permanent, för att de vill leva under radarn eller har fallit allt för djupt utanför normen. Casey och Smiley växer upp här och har genom styrkan av sin vänskap skapat en uppfattning om världen på ett helt unikt sätt. Clara har filmat över flera år och berättar i samtal om hur hennes förhållningssätt till situationen, uppfattningen om barnens tillstånd och filmens syfte har utvecklats.

Medverkande: Clara Tägtström (regissör), Daniel Takács (fotograf), Pelle Nilsson (producent) för B-Reel Films

Moderator: Klara Grunning, Filmkonsulent, Svenska Filminstitutet

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här