fbpx

WHAT WALAA WANTS

Uppväxt i Balata flyktingläger, med sin mamma i fängelse, får vi följa Walaa, en ung tjej som är annorlunda från många andra tjejer i hennes närhet. Walaa drömmer om att bli polis för den Palestinska Säkerhetsstyrkan (PSF) men väl antagen till utbildningen är det hennes egna rebelliska uppsyn och brist på disciplin som sätter käppar i hjulet.

Walaa tvingas fundera över om detta verkligen är det hon vill göra, vilka regler hon kan bryta mot eller följa och vilken väg som är den rätta. I ett intimt porträtt får vi följa en ung kvinnas uppväxt och perspektiv under sex år i en skör och problematisk situation.

Visningen på Skärisbiografen är gratis och kräver inte medlemskort!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!