fbpx

Waterproof

Khawla är Jordaniens första kvinnliga rörmokare och driver en firma som utbildar kvinnor i yrket. Hon anställer vännerna Aisha och Rehab som sina assistenter och lär upp dem inom rörmokeriets konst. I Jordanien får inte en manlig hantverkare komma hem till en kvinna när hon är ensam hemma. Khawla har därför hittat en plats att fylla och firman går bra. För hennes anställda är jobbet ett sätt att uppnå självständighet och egen försörjning. Aisha är ensamstående mamma med vuxna barn och behöver höja sina inkomster. När Khawla blir anklagad för korruption öppnas Aishas ögon för att starta sitt eget företag och bli den första kvinnliga rörmokaren i hemstaden Salt.

 

I samarbete med Stockholms feministiska filmfestival.

 

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här