fbpx

Waiting For The Carnival

Den lilla staden Toritama i nordöstra Brasilien är ingen vanlig sömnig liten småstad. Här produceras runt 20 miljoner par jeans om året i små arbetslokaler som ligger inträngda i garage och på bakgårdar. Invånarna driver själva små familjeföretag som tillsammans bildar en enda lång löpande band-fabrik. Och ju fler fickor du syr på, desto mer tjänar du. Den enda gången på året då den febrila aktiviteten sjunker är under karnevalen, då alla som har råd åker till kusten på semester – bara för att två veckor senare återvända till symaskinerna och drömma om nästa karneval.

Presenteras i samarbete med Arena Idé.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här