fbpx

VR

 

Journalistiken flyttar in i virtual reality-glasögonen. Lars Lindqvist och Patrik Miesenberger arbetar på DN:s VR-avdelning och producerar immersiva berättelser från hela världen. Här har du möjlighet att uppleva vardagen i det stängda Nordkorea, följa med på en demonstration i Ludvika eller besöka ett legendariskt punkkafé. Titlarna nedan och många fler finns att uppleva i Tempos VR-lounge.

 

 

ALLMÄN PLATS

De senaste åren har begreppet allmän plats debatterats. Vem har rätt att synas på Bokmässan, i Almedalen eller föra fram åsikter på gator och torg? Du möter polisen, läraren och Hédi Fried. Hör hur de upplever allmän plats i Ludvika den 1:a maj. I DN:s VR-upplevelse hamnar du mitt emellan nazister, motdemonstranter och vanliga Ludvikabor.

 

KAFÉ 44

I en källare på Tjärhovsgatan 44 i Stockholm gömmer sig en av Sveriges viktigaste musikscener. Här föddes band som The Hives och Florence Valentin. Följ med på en tidsresa ner genom den episka “44:an” tillsammans med artister som Love Antell och Nike Markelius.

 

PÅ VÄG MOT PARADIS

Följ med bakom kulisserna då DN:s team reser genom det tillrättalagda Nordkorea. På jakt efter vardagsliv och människor i det självutnämnda socialistiska sagolandet.

 

VR-loungen har öppet

15:00-16:00

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här