fbpx

VI BARA LYDER

Arbetsförmedlingen. Alla vi som någon gång varit på plats i deras halvt sterila lokaler upplever förnedringen. Men frågan är om inte de anställda på andra sidan skrivbordet gör det i ännu högre grad? Teaterregissören Erik Holmström är känd för sina dockor på scenen. Nu har han tagit dem till filmstudion för att skapa ett underbart porträtt av över vad som brukar kallas ”Sveriges minst omtyckta myndighet”. Efter Roland Paulsens bok skapar Holmström/Wenzel en lekfull humoresk och annorlunda film. Dockor i The Office anda, som redan hunnit prisas på IDFA.

Visas i TSA1 tillsammans med Berättelsen om Dorel & Rikardo, Spårviddshinder och Andra stranden.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!