fbpx

Veronica Bergan’s Open Third-Eye Chakra Welfare State Meditation Compilation

Det är 17 maj och Norges nationaldag. Veronica har på sig folkdräkten men det tar emot att ge sig ut i firandet. Det är för mycket folk, för stimmigt och för ytligt. Hon suktar efter något mer, efter att bli hög på kärlek, helt gå upp i en annan person och få den ultimata bekräftelsen. Veronica söker inåt efter självacceptans, mediterar och yogar sig närmare sin kärna. Hon vill vara i nuet men samtidigt pågår en kris i hennes relation.

Visas tillsammans med Lihkku!, Metamorfos, Skräpytan, Vägskäl i New Doc 2.

Regissörsbesök!

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här