fbpx

Vägskäl

 Fem människor med olika yrken och historier bakom sig berättar om livets vägskäl. Äventyraren Arnold får en spådom av en medicinkvinna i Lesotho som säger att han kommer att råka ut för en svår olycka innan han fyller 50 år. Visionen öppnar Arnolds medvetande om livets skörhet och förändrar hans sätt att se på livet. En psykiatriker, en brandman, en musiker och en konstnär berättar om att ångra sina livsval, komma ur en destruktiv relation, att se hemska saker i processen med att hjälpa andra och tanken om det finns en mening med det som händer eller inte.

Visas tillsammans med Lihkku!, Metamorfos, Skräpytan, Veronica Bergan i New Doc 2.

Regissörsbesök!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här