fbpx

UTRIKESMINISTERN (DIRECTORS CUT)

1461 dagar bakom kulisserna med världens första feministiska utrikesminister. Margot Wallström, älskad, hatad, kontroversiell, folkkär. Wallström skapar kontroverser med sina tydliga ställningstaganden, och priset hon får betala är ibland högt.

I denna politiska thriller får vi följa utrikesministern genom diplomatiska kriser med Mellanöstern, mediedrev och dödshot – till kampanjen för en plats i FN:s säkerhetsråd och en hemlig medling mellan kärnvapenmakter. Ett gränsundersökande intimt, tidlöst porträtt i en alldeles vanlig ovanlig miljö.

Svensk politik har aldrig varit mer spännande! Versionen av filmen som visas på Tempo innehåller material som inte visats i TV-versionen. Efter visningen samtalar regissören Viktor Nordenskiöld med Arena Idé och svenska utrikespolitiska experter.

Visningen följs av ett samtal med regissören Viktor Nordenskiöld och hemliga inbjudna gäster. Arrangeras i samarbete med Arena Idé.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!