fbpx

Stockholms Konstnärliga Högskola : Urgent Pedagogies

Stockholms Konstnärliga Högskolas masterprogram The Art of Impact presenterar resultaten av sitt Outpostprojekt i Brasilien. Projektet är utformat för att ge stöd till studenternas inlärningsprocesser och utmana deras koncept av samhälle, kultur och konst, samt att hitta nya perspektiv för att utveckla sina konstnärliga praktiker genom bland annat samarbete och utforskande av det osäkra. Verken som presenteras har olika format, och bygger på praktiker från dokumentära undersökningar och olika mediala teman från LGBTQ+ communityn och aktivism. (På engelska)

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här